Advokat Jugoslav Tintor: Novo pripremno ročište Miroslavu Aleksiću zakazano je za 28. i 29. oktobar 1Jugoslav Tintor (Foto: Medija centar)

Nakon što je današnje pripremno ročište Miroslavu Aleksiću odloženo, novo je zakazano za 28. i 29. okotobar, ističe za Danas advokat Jugoslav Tintor.

Tintor, koji je pravni zastupnik glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i dve devojke koje žele da ostanu anonimne, i koji je danas bio u Palati pravde, kaže za naš list da je u sudnici rečeno da je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević pozitivan na koronavirus i da se nalazi u Kliničko-bolničkom centru “Zvezdara”.

– Njegov drugi branilac je u samoizolaciji, tako da nije bilo moguće održati današnje pripremno ročište – ukazuje Tintor.

Aleksić je došao u Palatu pravde u pratnji supruge Biljane Mišić i još jedne žene, a ispred zgrade ga je sačekao transparent sa natpisom “Verujemo Mileni Radulović”, glumici koja ga je prva u januaru prijavila za silovanje, kao i uzvici da je “silovatelj”.

Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Glumica Milena Radulović prva je prijavila Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo pritvor Aleksiću, koji se u njemu nalazio od januara ove godine, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.