Advokat Miroslav Živković: U medijima se vodi hajka protiv vlasnika legalnog naoružanja 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U medijima se vodi svojevrsna hajka protiv vlasnika legalnog naoružanja, koji poseduju dozvole, iznose se neistine, a oni su najdisciplinovaniji građani u ovoj državi, jer znaju da će im oružje biti oduzeto i posle nekog običnog prekršaja – svađe sa komšijama ili sa drugim vozačem, upozorio je danas advokat i sportski strelac Miroslav Živković.

On je, na konferenciji za novinare, ocenio da su predložene mere države, koje je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon masovnih ubistava u školi „Vladislav Ribnikar“ i selima kod Mladenovca, na neki način ishitrene i nepromišljene.

Kako je objasnio, masakr počinjen kod Mladenovca pokazao je da je Vučićevo javno obraćanje dalo kontraefekat.

Targetiranjem putem medija na građane koji legalno poseduju oružje skreće se se pažnja sa uzroka. Daj Bože da će se ti mediji opametiti ili će nadležne institucije reagovati, konstatovao je Živković.

On je ukazao da termin „razoružavanje naroda“, koji se sad pominje u medijima, ima istorijski negativan kontekst.

Živković je podržao akciju kojom građani oružje u nelegalnom posedu mogu da predaju bez sankcija, navodeći da ona treba da bude i produžena.

Instruktor za bezbedno rukovanje oružjem Ivan Urošević naglasio je da je jedna od prvih zabluda da je kod Srba „oružje u genima“ i da zato dolazi do mnogih problema.

Plaćamo sada danak dugoročnom zanemarivanju svepriosutnog problema, ocenio je Urošević.

I on je konstatovao da su lovci i sportski strelci koji legalno poseduju oružje nepravedno napadnuti u medijima, a podržao je i predlog Vlade da se redovno proveravaju ljudi koji poseduju oružje i rukuju njime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari