Advokat Olenik braniće prvooptuženog za „Oluju“: Problem su dokazi koji bi spojili optužene sa ovim ratnim zločinom

Danas saznaje: Poslanik u narednom sazivu Skupštine Srbije izabran da po službenoj dužnosti brani oficira Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Vladimira Mikca

Ostavite komentar


  1. Neće mu teško pasti što po službenoj dužnosti „mora“ braniti ustašu!!!
    „Čega se pametan stidi budala se ponosi“ neko pametan izgovorio!!!

  2. Srbija bi hapsila sve a nikako ne izrucuje Srbe koji su osudjeni u bosanskohercegovackim sudovima. Tipicno za bratsku Srbiju!

  3. Pa jeste, piloti inače mogu sami da odu na stajanju, naoružaju avione, polete, izvrše dejstvo gde oni hoće, slete i odu kući. Komandanti se tu ništa ne pitaju. Blago srpskoj advokaturi.

  4. Odlicno. Na ovaj nacin polazujemo da smo pravna drzava. Puna podrska advokatu Oleniku. Uz njegovo maestralno pravno znanje ne gine im 20 godina zatvora

  5. Štovani Kolega Olejniče

    Čitajući vaše pisanije i izjašnenie, utiska sam da ste Vi tvorac jedne nove materijalno-procesne teorije, procesno-probativno- moralnog veleslaloma.
    Imate i zvučno prezime za zvučnu teoriju…. Olejničev slalom!

  6. Časno je odbiti ovakav posao i ovakvog klijenta, i to po svaku cenu.PILOT HV je klasičan ubica, i tu nema oficirske časti.JASNO I GLASNO, PILOT JE ZNAO DA PUCA PO IZBEGLIČKOJ KOLONI. Rat u kome vojnik puca na vojnika je jedno, a ovo je ČIST RATNI ZLOČIN TUĐMANOVOG PILOTA.Daće bog da fasuje i doživotnu robiju…

  7. @Moderatori… Znam da je teško prihvatiti istinu, ali verujte da sam previše ozbiljan, da bih bio neozbiljan! Bio sam svedok tih događaja! Laku noć

  8. Najcrnja politika je upravo ovo što radi Olenik. On ne uloži žalbu protiv pritvora svom branjeniku, jer je besmislena, a onda posle 4 meseca daje izjave o tom pritvoru. On sam kaže da ne znao odkud on na spisku branilaca, ali prihvati da brani. On kaže da je ovo zločin u svakom slučaju, ali da nema dokaza da su komandanti koji su optuženi odgovorni. Možda su čistačice u Zrakoplovnim bazama izdale komandu pilotima i primili izveštaje od njih. Gospodin Olenik izgleda ne zna do kraja komandnu odgovornost, a brani u ratnim zločinima.On bi da se sudi po medijima, a ne u sudnici. Zato on čini upravo ono što i političari. Sa razlikom što je to njemu kao profesionalcu Kodeksom zabranjeno, a njima nije. Zato je ovde kod njega sve jasno. Kao na dlanu. Čista politika, samo strana, ne domaća.

  9. Najzad su maske pale. Nije ovo Olenikova pamet, nego sudije Mirjane Ilić koja je ukinula poternice za optuženima jer “ u telefonskom imeniku Hrvatske ima broj dvojice od njih, pa je Tuzilastvo trebalo prvo da ih pozove“. Ona je u privatnom ratu sa Tužilaštvom i Olenika je instruisala da ublažava odujam javnosti i da blago tuzilsptvo. Jadan ovaj narod ko sudi.

  10. On je privatni advokat Sonje Biserko i njene zlocinacke NVO kojoj i sam propada,sto se vidi i iz teksta gde potvrdjuje da su srpske zrtve nebitne sto je ujedno i memorandum gore pomenute zlocinke.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.