Advokat Tomanović zahteva odgovore: Da li BIA prati Milenkovića na osnovu odluke državnog organa ili je u pitanju privatni aranžman službe 1Foto: Aleksandar Roknić/Danas

Beogradski advokat Zdenko Tomanović, koji zastupa policijske inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, u saopštenju je reagovao na informacije nedeljnika NIN, da je Milenković savladao pripadnika BIA koji ga je tajno pratio.

Tomanović je u saopštenju precizirao da je Milenković,načelnik Četvrtog odeljenja beogradskog UKP-a, u sredu 16. novembra u Beogradu u prepodnevnim satima uz pomoć svojih kolega koji ga prikriveno čuvaju utvrdio da ga prate pojedina lica uz podršku nekoliko vozila.

“Milenković je munjevito i profesionalno reagovao, privremeno ograničio kretanje jednom licu i držeći ga u bezbednom položaju, pretresom utvrdio da se radi o pripadniku BIA. Milenković nije razoružavao pripadnika BIA, ali je odmah obavestio nadležne i o licu i o vozilima koja su bila uključena i pustio pripadnika BIA koji je ušao u jedno od uočenih vozila”, saopštio je Tomanović.

Prema njegovim rečima, imajući u vidu da je to još jedna u nizu aktivnosti bezbednosnih službi protiv Milenkovića, nužno je da BIA i MUP porodici inspektora, njegovim kolegama i javnosti daju odgovor da li praćenje Milenkovića ima veze sa informacijom o pripremi likvidacije inspektora Milenkovovića i Mitića zbog otkrivanja Jovanjice i njihove upornosti u potpunom razotkrivanju tog projekta.

“Zbog postojanja informacije da je likvidacija Milenkovića i Mitića odlučena na visokom nivou bezbednosnih službi neophodan je i odgovor da li su pripadnici BIA pratili Milenkovića na osnovu odluke državnog organa ili se pak radi o privatnom angažmanu službe i koja je svrha praćena”, naveo je Tomanović.

On je u saopštenju dodao i da je nužno da nadležni državni organi daju objašnjenje zašto već 13 meseci nije urađena bezbednosna procena načelnika odeljenja za droge Milenkovića i šefa operative Mitića koji su obavestili nadležne da im je ugrožen život od strane dela države samo zato što su imali hrabrosti da rade svoj posao i smelost da poštuju zakon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari