Dvojica Sentinih inspektora pušteni iz pritvora 1foto FoNet Aleksandar Barda

Milan.I. (33) i Miloš.K. (35), inspektori Odeljenja za borbu protiv droga UKP-a pušteni su iz pritvora, saznaje Danas.

Kako nam je potvrđeno iz više nezavisnih izvora, dva inspektora su pre dva dana pušteni da se brane sa slobode.

Danas je potvrdu ove informacije dobio i iz Višeg suda u Beogradu. Kako nam je rečeno, nakon što su saslušani svedoci u postupku, sudija za prethodni postupak je doneo rešenje o puštanju iz pritvora dva inspektora.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja sebi pribavili imovinsku korist, kao i za nanošenje teških telesnih povreda dvojici muškaraca.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštilo Više tužilaštvo u Beogradu, sumnja se da su se oni 28. septembra zajedno sa za sada nepoznatim policijskim službenikom, oko 23 sata odvezli službenim vozilom i sastali sa oštećenima B. H. i M. M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B. H. predao Milanu I., tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Milan I. im je tada, tvrdi se u saopštenju, zatražio da mu predaju i 13.000 dinara za koje je tvrdio da mu duguju, što su oni odbili.

Osumnjičeni im je pokazao službenu legitimaciju, a potom su legitimisali oštećene, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu, nanevši im teške povrede, saopšteno je iz tužilaštva. Milan I. je, kako se pretpostavlja, nakon toga zapretio oštećenima da će, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u automobil 200, 300 grama marihuane, te da će zbog toga ići nekoliko godina u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Nakon saslušanja, dvojici inspektora određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Kako su preneli pojedini mediji, oni su na saslušanju negirali krivicu. Miloš K. je saslušanju rekao da je šokiran neistinama navedenim u krivičnoj prijavi, dodajući da se radi o pokušaju diskreditacije njega i celog Četvrtog odeljenja beogradske policije.

Podsetimo, ovo odeljenje učestvovalo je u akciji hapšenja vlasnika plantaže Jovanjica Predraga Koluvije kojem se sudi zbog neovlašćene proizvodnje 1,6 tona kanabisa. Načelnik ovog odeljenja Slobodan Milenković mesecima je bio na udaru provladninih medija, a nedavno je i ispitan u Višem tužilaštvu u Beogradu u sklopu predistražnog postupka iniciranog nakon što ga je bivša državna sekratarka MUP-a Dijana Hrkalović javno optužila da “radi drogu”. Saslušanje Milenkovića je privremeno stopirano, pošto je on podneo ustavnu žalbu, navodeći da mu policija i MUP svojim postupanjem ugrožavaju ustavno pravo na život.

Tokom dolaska na saslušanja u tužilaštvo, Milenković je bio u pratnji pripadnika svog odeljenja.

Inspektor Miloš K. je ispričao i da su od hapšenja Koluvije znali da su ugroženi i da nešto poput ovoga može da im se desi. On je izjavio da su u MUP-u znali „da im nešto nameštaju” i da ih hapse da bi ih „kaznili što su čuvali Milenkovića od dela države i kriminalaca”, preneli su mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari