Advokati upozoravaju – Preti nam nezapamćena ustavna kriza

Održana konferencija protestnog odbora advokature pred subotnji protest

Ostavite komentar


  1. Jedino generalni štrajk advokata, lekara, prosvete i svih drugih ostećenih kategorija koje rade pod nehumanim uslovima rada kao i protesti gradjana zbog raznoraznih otimačina i ucena, preteranih poreza, uništavanja prirode i zagadjivanja vazduha i vode MOŽE da dovede do promena na bolje.

  2. Prvo treba smeniti rukovodstva AKS, AKV i svih komora koje opstruišu akciju advokata u borbi za opstanak, iliti spas pravnog sistema Srbije!
    Neprihvatljiv je dogovor i razni muljatorski poduhvati!
    Spašavsjte što se spasiti može. 5 do 12 je!

  3. Banke su svakako beskrupulozne u svom poslovnju. Kako drugačije tunmačiti kada na stambene kredite naplaćuju kamatu oko 7%, na prekoračenje preko 30% a na štednju građana plaćaju kamatu od 0 %, dok na oročene devizne štedne uloge do 0,2% na godišnjem nivou. Međutim, štrajk advokata je takođe neprimeren jer prestavlja svojevrstan pritisak na pravosuđe a protiv “pritisaka na pravosuđe“ advokati su se oduvek deklarativno zalagali. I na kraju, ne bi ovaj kao ni prethodni štrajk advokata imao bilo kakvog efekta da nije toga da naše sudije jedva čekaju da odlažu suđenja, bolje rečeno da što manje rade a plata ide redovno. Ovim bi trebalo da se takođe pozabavi Vrhovni kasacioni sud.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.