Advokatska kancelarija Tomanović: Da li je postupanje tužiteljke Savović protiv Telekoma Srbije uticalo na njenu smenu? 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Smenjena tužiteljka Bojana Savović postupala je po krivičnoj prijavi koju je protiv Telekoma Srbije i generalnog direktora Vladimira Lučića podneo punomoćnik  United Media i SBB-a advokat Zdenko Tomanović a zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo zaključenja restriktivnog sporazuma, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović

Kako se navodi u saopštenju, tužiteljka Savović ne samo da nije odbacila krivičnu prijavu već je uzela u rad i postupala po prijavi i skoro dve godine vršila različite provere dajući brojne naloge Upravi kriminalističke policije kao i Komisiji za zaštitu konkurencije.

„Zbog njene smene iz Posebnog Odeljenja za suzbijanje korupcije, predmet joj je oduzet i dat u rad  drugoj tužiteljki i to upravo onoj koja je iz nižeg tužilaštva upućena na rad u Više tužilaštvo bez prethodnog izbora u to tužilaštvo. Nakon mesec i po dana nakon preuzimanja predmeta i promene tužiteljke  krivična prijava je odbačena“, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi u saopštenju, podnosioci krivične prijave će preduzeti dalje pravne korake protiv ovakve odluke jer po stavu podnosioca krivične prijave nije dozvoljeno vršiti  sporazumno i usaglašeno delovanje radi podele tržišta sa namerom potiskivanja drugih tržišnih konkurenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari