Advokatska kancelarija: Tužilaštvo zastrašuje Zdenka Tomanovića 1Foto: N1

Advokatska kancelarija Tomanović smatra da je Više javno tužilaštvo zlonamerno i uvredljivo proglasilo da je advokat Zdenko Tomanović prekršio Zakon o tajnosti podataka i ukazuje da je to nesumnjivo u funkciji pokušaja njegovog zastrašivanja, jer smeta u maskiranju ciljeva Tužilaštva.

Kako podseća advokatska kancelarija Tomanović, Više javno tužilaštvo je u saopštenju javno potvrdilo da postoji neki akt koji su ipak dobili u kojem se potvrđuje postojanje ponude u novcu i napredovanju Milenkovića, te da se to odnosi na Jovanjicu.

Ako je istinita tvrdnja Tužilaštva da je u pitanju dokument na koji je Tužilaštvo ili neki drugi organ stavilo određeni stepen tajnosti, onda je ta državna institucija imala obavezu da takav dokument i čuva, napomnjje advokatska kancelarija Tomanović.

Prema njenom stavu, Zakon o tajnosti podataka ne mogu kršiti oni koji ne učestvuju u postupku u kojem postoji tajna informacija.

Pri činjenici da advokat nije bio, niti jeste, kako kaže Tužilaštvo, postupajući u bilo kom postupku pred bilo kojom institucijom koja se eventualno bavi navedenom informacijom, time nije imao ni
mogućnost uvida u dokument sa eventualnom oznakom tajnosti, predočava advokatska kancelarija Tomanović.

„Zlonamerno, ali uvredljivo proglašavanje od strane Višeg tužilaštva o kršenju Zakona od strane advokata je nesumnjivo u funkciji pokušaja zastrašivanja advokata koji smeta tužilaštvu u njihovom nastojanju da maskiraju svoje ciljeve“, zaključuje se u saopštenju advokatske kancelarije Tomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari