Aerodrom Subotica omogućava letenje noću 1Foto: Fejsbuk stranica Aeroklub "Ivan Sarić"

Od 1. aprila na Aerodromu Subotica letačke aktivnosti mogu da se odvijaju i noću, saopštio je Aeroklub “Ivan Sarić”.

Kako su naveli, dugogodišnjim trudom i volontiranjem rukovodstva i pojednih članova kluba obnovljena je dozvola za korišćenje Aerodroma Subotica, čime su se stekli uslovi da ovo postane jedini sportski aerodrom u Srbiji koji je opremljen rasvetom koja omogućava letenje i noću, kako avionima, tako i ostalim vazduhoplovima i padobrancima.

“Noćno letenje će proširiti mogućnosti obučavanja i letenja u svim sekcijama aerokluba i tako ćemo postati jedini padobranski centar u okruženju koji u ponudi ima noćne skokove. U planu je i ‘air taxi’ manjim avionima sa šest do osam sedišta kojim će naši sugrađani moći da lete iz Subotice na destinacije po izboru”, naveli su iz Aerokluba “Ivan Sarić”.

Dodaju da je ujedno realizovana i nova travnata pista, a da će pored otvorenih centara za obuku pilota aviona, motornih zmajeva, paraglajdera i padobranaca, u narednoj nedelji otvoriti i školu za pilote jedrilice i motorne jedrilice.

“Zanimljivo je to što obuku za pilota jedrilice mogu upisati učenici sa napunjenih 14 godina uz saglasnost roditelja, a prijavu polaganja ispita za sticanje dozvole pilota jedrilice mogu izvršiti nakon napunjenih 16 godina”, poručili su iz Aerokluba “Ivan Sarić”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari