Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na oprez svih učesnika u saobraćaju 1Ilustracija foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Agencija za bezbednost saobraćaja apelovala je danas na sve učesnike saobraćaja da obrate posebnu pažnju i budu dodatno oprezni u periodu uskršnjih praznika kada je povećan intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji.

Kako se navodi, očekuju se povoljni vremenski uslovi, putovanja na duže relacije i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju.

Veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj mopeda, motocikala i bicikala, kao i veći broj pešaka.

Period praznika prati veća konzumacija alkohola, kao i češća prekoračenja brzine, ukazala je Agencija i apelovala na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci.

Pešacima i biciklistima Agencija savetuje da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni i da poštuju saobraćajne propise, dok je mopedistima i motociklistima poručila da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise.

Agencija je podsetila vozače i putnike u automobilima da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari