Agropres: Poljoprivrednik na traktoru u vreme policijskog časa opravdano kažnjen 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Udruženje novinara koji pišu o poljoprivredi „Agropres“ objavilo je danas da je mladi poljoprivrednik iz mesta Silbaš, u blizini Bačkog Petrovca, opravdano kažnjen sa 50.000 dinara zbog kršenja policijskog časa.

Kako se navodi na sajtu „Agropresa“, prema nezveničnim potvrdama nadležnih, radi se o čoveku koji je prethodno četiri puta upozoren da ne može traktorom da se voza po selu, te da je moguće koristiti traktor samo tokom radova ili transporta od njive do kuće i obratno.

„Ovakvi postupci nesavesnih poljoprivrednika su za svaku osudu jer dovode u sumnju i sve ostale korektne i poštene poljoprivrednike koji vredno rade u poljima“, rekao je predsednik udruženja „Agropres“ Goran Đaković, navedeno je na sajtu.

Prema njegovim rečima, „konrektan primer poljoprivrednika daje za pravo državnim organima da detaljno proveravaju da li se zaista radi o proizvođaču ili manipulantima zbog čega je usporen sistem izdavanja dozvola“.

Iz „Agropresa“ su pozvali Ministarstvo poljoprivrede da sve one koji su zlouptrebili položaj i naneli štetu svim poljoprivrednicima kazni stavljanjem gazdinstva u pasivan status.

Smatraju i da je kazna koja je izrečena poljoprivredniku iz Silbaša blaža nego što je mogla biti, navodeći da se iz presude može videti iznos od 50.000 dinara, što je najniža propisana kazna.

Na portalima je prethodno objavljneno da je Prekršajni sud u Bačkoj Palanci odredio uhapšenom poljoprivredniku kaznu od 50.000 dinara, a u presudi se navodi da je protivno Naredbi o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Srbije 4. aprila 2020. izašao izvan svog domaćinstva i da ga je policija u 15.55 zatekla dok se kretao traktorom u drugoj ulici.

Iz Ministarstva poljoprivrede su upozorili poljoprivrednike da dozvole za kretanje u vreme policijskog časa koriste isključivo za odlazak do nijiva i farmi i obratno, odnosno da je ne zloupotrebljavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.