Akademik Dušan Teodorović nepodoban za profesora emeritusa: Zašto jedan od najcenjenijih profesora BU nije dobio počasno zvanje?

Ostavite komentar


  1. Potpuno je očigledno da Prof. Teodorović nije izabran zbog svog političkog angažovanja. To je velika bruka za Senat i Univerzitet u celini, ali nije ni najmanje čudno ako se setimo izbornog procesa za rukovodstvo UBG prošle godine. S druge pak strane, moramo da budemo svesni da su sve odluke legalne i legitimne, odnosno donete u skladu demokratskim principama i Zapadnim vrednostima, u koje se Danas zaklinje, a koje se polako, ali sigurno, pretvaraju u debilokratiju.

  2. Jasno je zasto! Ali, Gospodine Profesore, sigurno Vam nije zao, nije Vama mesto u tom mulju.

  3. Zbog čega se vi sada pitate koji je razlog zbog kog Akademik Tiodorović nije izabran na mesto Profesora emeritusa? Za tako nešto su bili potrebni glasovi Senata, u kome sede Tiodorovićeve dugogodišnje kolege, saradnici i prijatelji. I upravo njihove glasove on nije dobio. Zašto, to bi on trebalo da zna bolje od vas, pa bi mogao i sam da vam da odgovor na to pitanje. To bi bila još jedna prilika da svojim kolegama ukaže da su pogrešili prilikom izbora, ili pak da možda i nisu.

  4. Nama ne treba svetski poznati covek i akademik SANU, vec nesretni Atlagic tzv. profesor iz Pristine i sekretar SK iz Benkovca.
    Zalosno.

  5. Čini mi se da je čast biti neizabran u državi a i na Univerzitetu, koji to više i nisu, već ekspoziture autokratskog režima

  6. Poštovani, u pitanju je karma. Na mestima gde je u prilici da odlučuje uvaženi akademik se rukovodi ličnim interisima i ne uvažava naučni kvalitet i doprinos koje citirate u tekstu za njegov slučaj.

  7. Upravo ukazujuci na brojne drustvene i politicke anomalije, zaboravio je na jednu – univerzitet! Bila je to „prilika“ da mu anomalije uzvrate!

  8. Upravo tako! Kakav bumerang karma. Pravio se da ne vidi šta se dešava i na BU i u SANU, a mogao je na sve da utiče, jer je bio na mestima na kojima se odlucuje.

  9. Za vas je podoban, a znamo i zasto, zato sto je protiv Vucica i SNS-a. Eto, to je vas kriterijum.

  10. Nisam poklonik profesorovog političkog delovanja. Ali bih uvek glasao da bude emeritus. Zaista sjajna naučna i stručna karijera.

  11. U penziju kao sav normalan svet. Šta traže pofesori od 65+ na fakultetima? Naravno, dodatnu apanažu. Dovoljan je doprinos koji su ostvarili do svoje 65 godine, posle toga u park na šah. Da mladi rade!

  12. Ако су наводи чланка тачни, да ли је потребан коментар!??

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.