Akcija "Krov nad glavom" uputila zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv izvršiteljke 1Foto: Krov nad glavom

Združena akcija Krov nad glavom uputila je Komori javnih izvršitelja zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv javne izvršiteljke Mirjane Dimitrijević i dostavila dokumentaciju iz tužilaštvu koja, po njihovim navodima, dokazuje da su u toku dva krivična postupka tužilaštva protiv nje.

„Član 492. Zakona o izvršenju kaže: Javni izvršitelj može biti udaljen sa dužnosti ako se protiv njega vodi krivični postupak za krivično delo protiv pravnog saobraćaja ili službene dužnosti ili za kažnjivo delo koje ga čini nedostojnim delatnosti javnog izvršitelja“, naveli su u saopštenju.

Oni su zbog toga zatražili da reaguje i Ministarstvo pravde, jer se, kako su objasnili, u tom članu zakona navodi da javnog izvršitelja rešenjem udaljava ministar.

Kako su naveli, jedan postupak protiv Dimitrijević je pokrentu jer je učestvovala u predmetu izvršenja koji ne postoji, dok je u drugom predmetu „već saslušavana kao osumnjičena za krivično delo falsifikovanje službene isprave“.

„Smatramo da Komora javnih izvršitelja ne može da ignoriše da zvanični organi Republike Srbije sumnjiiče javnu izvršiteljku za krivična dela, a da oni ne žele ni da povedu postupak kako bi utvrdili zašto su procesi pokrenuti“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari