Akcija progresivne Vojvodine: Ministarstvo saobraćaja da kaže šta rade nakon izlivanja 1000 tona mineralnog đubriva u Dunav 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Pokret Akcija progresivne Vojvodine zatražila je danas da Ministarstvo saobraćaja hitno reaguje i saopšti šta čini nakon izlivanja 1.000 tona mineralnog đubriva u Dunav.

Ta organizacija traži da ministarstvo odgovori i na pitanje da li se nezgoda desila na teritoriji Srbije ili Hrvatske i kakve će posledice nova ekološka katastrofa imati na biosferu Dunava, zdravlje ljudi, životinjskih i biljnih vrsta u okolini.

U saopštenju se podseća da je to drugi u nizu sličnih incidenata na Dunavu za nekoliko meseci i dodaje da se ni sada, kao i prethodni put, nije oglasio gradonačelnik Novog Sada Milorad Đurić, koji je po funkciji predsednik gradskog Kriznog štaba za vanredne situacije.

“Akcija smatra da je neophodno da se posle serije prirodnih katastrofa koje su pogodile Novi Sad i okolinu nosioci funkcija u gradu, Pokrajini i Republici ponašaju odgovorno prema građanima i pruže im pravovremene, istinite informacije i uveravanja da čine sve da se građani osećaju bezbedno”, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari