Akcija specijalnih snaga kosovske policije, uhapšena trojica Srba 1Kosovska policija Foto: kosovopolice.com

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije upali su danas u prostorije Kulturno-prosvetnog centra „Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu kod Gnjilana, a u akciju su uhapšena trojica Srba, prenela je Radio televizija Srbije.

Portparol kosovske policije Baki Keljani potvrdio je za RTS da u akciji policije u Kosovskom pomoravlju ima uhapšenih, ne precizirajući druge detalje.

Najavio je da će uskoro izdati saopštenje o današnjoj akciji policije.

Srpski izvori u Pomoravlju preneli su da su u jutrošnjoj akciji privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić.

Stojkovića i Denića su pripadnici policije prethodno ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra „Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu.

Priveden je i automehaničar Nenad Stojanović, koji je zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Kako RTV Puls u Šilovu nezvanično saznaje, Stojanović je uhapšen jer je, navodno, vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga da napuste tu službu.

Akcija je počela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres.

Prema navodima žitelja sela, oko šest časova pojavilo se najmanje deset policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cevima.

RTV Puls u Šilovu prenosi da je jutros izvršen i pretres više kuća bivših pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga srpske nacionalnosti koji su nedavno napustili tu službu. Novinarima je zabranjeno snimanje događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.