Akcija za dovoljan broj nastavnih alata 1Foto: Regionalni centar Smederevo

Nakon prvog, onlajn kola u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u Smederevu je održano fizičko kolo sa timovima iz šest škola:

OŠ „Brana Jevtić“ iz Kusatka, OŠ „Jovan Cvijić“ iz Kostolca, OŠ „Veljko Dugošević“ iz Turije, OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke, OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca i OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, prenosi regionalni portal Podunavlje.info. 

KODigranje je akcija u okviru Bitke za znanje koja ima za cilj da sve osnovne škole u Srbiji dobiju dovoljan broj nastavnih alata – mBot robota, uz pomoć kojih će deca moći da uče da programiraju. Razumevanje bazičnog programiranja, osim što je deo opismenjavanja za 21. vek, uči decu logičkom razmišljanju, podstiče njihovu kreativnost i što je najvažnije – izgrađuje njihovo samopouzdanje! 

Pored Smedereva, fizičko kolo je ovog vikenda održano i u Beogradu, Čačku, Jagodini, Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Zaječaru i Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.