Ako „Bristol“ padne, ni drugi beskućnici neće ništa rešiti

Ispod ventila za vodokotlić stisnuto je kleštima crevo i voda puštena da šiklja, a pobegli su kroz ulaze za koje imaju ključeve
Dragan Stojanović, vojni beskućnik iz “Bristola”, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Da se razumemo nisam zloban i smatram da svako treba da ima životni prostor dostojan čoveka ali…Dokle će nekome da se DELE stanovi i to u Beogradu(i on to s punim pravom očekuje),a neko mora da ih kupuje?!Ja sam kao rezervni oficir u tri navrata odrađivao vaš posao i to ništa lošije(zajedno sa hiljama rezervnih starešina) a stambeno pitanje rešavao kreditima od kojih sam neke do nedavno otplaćivao:Sinu mi treba stan u BG(student je),ako se već deli hoću i ja jedan a ne da mi Beogradske gazde deru kožu!!

    1. Da se razumemo, gospodine, oni kad su bili u radnom odnosu od zarada su izdvajali u izgradnju stanova, iliti odbijao im se iznos od zarade u stambeni fond kao sto zaposleni izdvajaju za nezaposlene. Temeljem toga isti ima pravo da konkurise za dodelu stana. Hiljade zaposlenih nije ostvarilo to pravo. Pa Vi razmislite gde je novac iz tog fonda, kao i penzionog.

      1. Radio sam posteno tacno: 39 godina i 9 meseci. Bez ikakvih beneficija. I uplacivao u stambeni fond. Rodjen sam u Beogradu i NISAM dobio stan. Odakle njima pravo da traze bilo sta? Narocito zasto stan u Beogradu? I NIJE tacno da su bilo sta izdvajali jer su platu primali iz BUDZETA. Znaci MOJIH para jer sam ja uplacivao i porez u budzet. Od njih NIKO nije iz Beograda a sumnjam i da su iz Srbije. Pa otkuda njima VECA prava nego meni? Sram da bude i njih i drzavu.

        1. Kazete id njih niko nije iz Beograda a sumnjate da su uz Srbije…e pa zato ste tu gde jeste sa tako malicioznim i pakosnim komentarom. Zamislite nemce da tako komentarisu za nase ljude koji tamo zive i rade. Ljudi su radili za vreme SFRJ. A Srbija je pravni sledbenik iste i prava i obaveza svi zaposleni su izdvajali u stambeni fond. Pa trazite i vi ako ste izdvajali pare, nisu vama oni krivi sto su od nas takvih svi pobegli i svi nas mrze.

          1. Nisam maliciozan a ni pakosan. Samo iznosimi ISTINU koja je i sada kao za vreme J.B.T bila ZABRANJENA. NISU oni NISTA uplacivali. Odakle? Kada NISU nista proizvodili? I dokle god mi odavde NEMAMO prednost nad onima ODANDE bice ovako kako ne treba da bude.

          2. @Ljubica. Vi sa tim sto ste napisali ste pokazali kako rasudjuje tipican predstavnik onih od kojih normalni svet bezi (tamo gde je to sto pricate i zagovarate nepojmljivo). Vi i takvi ste za Severnu Koreju.

    2. Ljutko, stanovi koje vojska deli ne poklanjaju se, oni se isto otplaćuju decenijama zato što su plate u vojsci takve kakve jesu. tržišna cena se umanjuje zavisno od starosti stana i radnog staža kome se dodeljuje. Imam prijatelja koji je dobio stan od vojske u naselju S.Stepanović, oko 80m2, ima ratu 100 evra, a rok otplate 40 godina. Šta je tu poklonjeno?

      1. Ja samo mislim da bi svi građani Srbije trebali da budu jednaki.Lica na službi u vojsci su dobrovoljno izabrala da rade u vojsci,nisu bili ničim obavezani.Posao kao i svaki drugi.Imali su dobre plate,plaćen smeštaj,ako su podstanari.Znači imali su bolje uslove od lekara,profesora,koji ako nisu imali stan,morali su da plaćaju stanarinu.A onda nama džabe stan, a oni koji su podstanari,neki sami uštede i kupe stan.I svi su odvajali za stambenu izgradnju,ne samo vojna lica.Ako bi nam vratili te pare,kupili bi kvadrat-dva,a vi tražite ceo stan,pa jošu Beogradu.A gde su profesorski stanovi u Beogradu,da malo štrajkujemo za njih.A matematika kaže,40 godina,480 meseci,po 100 eura je 48000 eura za stan od 80 kvm na Voždovcu.Ja se prijavljujem za 2 komada,neka. deca otplaćuju.A sad nema stanova od 500 eura po kvm za medicinske sestre,lekare, informatičare,vozače,profesore da ne idu u inostranstvo.Ali ima za pripadnike službi bezbednosti,oni će nas lečiti,učitipraviti BDP.

      2. ja POLA sobe sinu plaćam 80 evra!uz to gazdarica najavljuje poskupljenje!zet i ćerka stančić od 24 m2 230 eu.samo se pitam gde se dedoše moje i ženine uplate jer smo kuću sami finansirali!!

    3. Pa umesto što de ljutite na ove ljude, ljutite se na državu i od nje tražite da Vam reši stambeno pitanje. Ili je Vaša logika ako ne mogu ja nećeš ni ti. Ljudima sa takvim mentalitetom je lako vladati i raditi im šta god poželiš.

    4. ako neku klasu završi 200 pitomaca i na 35 godina klase ima slovom i broj 43 živa u svim armijama zajedno od Vardara pa do Triglava onda to i nije neko zanimanje znači da 75% nije dočekalo 55 godina starosti.Više vrede dva zastavnika i dva starija vodnika sa vojnom školom od čete rezervnih oficira,zvali smo ih na ratištu duplo golo,što se može zaključiti iz komentara koji je napisao rezervni starešina .

      1. Da mi smo bili na ratištu(iako nam to nije osnovno zanimanje) a vi ste nam bili podređeni!Vojska je takva institucija!Ja sam siguran da je 90% rezervnih oficira pošteno vršilo svoju dužnost.Ja se posle rata vratih svom inženjerskom radnom mestu(radim i dalje-za mene nema penzije sa 55 god),a ti?!

  2. Mene plasi ova vlast,a jos vise stanovnici ove zemlje i njihovi komentari,svuda zloba,hej o ljudima se radi pokazite bar malo empatije i podrske,samo jedni druge sto ne ujedamo,dokle smo stigli.

  3. Dobro gospodine Stojanovicu, nadjite zakonsku i ljudsku osnovu zbog cega bi ste vi dobili stan pre mene, isto penzionisanog oficira i isto beskucnika. To sto ste tako reci badava dobili da godinama zivite u centru grada dok je vecina.nas morala da stanuje privatno i za to izdvaja ne male novce ne daje vam.nikakvo pravo prvenstva na listi. Ja licno stvarno ne razumem sta hocete te vas molim da objasnite . Te pretnje strajkom gladju stvarno ne znace nista jer ako cemo tako dobiti stanove na hiljade vojnih lica i penzionera odmah krece u strajk gladju.

    1. Ako nekoga prozivate imenom i prezimenom onda je red da se tako i sami predstavite!

    2. Gospodo godinama zivite u Bristolu ne placajuci nikome nista,dok hiljade vojnih lica zive kao podstanari. Vame sve nesto pripada drzava koja vam je to obecala odavno ne postoji.A i viste delom krivi za to. Da li su sve porodice nastradalih resile stambeno pitanje to nikada nisste pomenuli.

  4. Ljutko, stanovi koje vojska deli ne poklanjaju se, oni se isto otplaćuju decenijama zato što su plate u vojsci takve kakve jesu. tržišna cena se umanjuje zavisno od starosti stana i radnog staža kome se dodeljuje. Imam prijatelja koji je dobio stan od vojske u naselju S.Stepanović, oko 80m2, ima ratu 100 evra, a rok otplate 40 godina. Šta je tu poklonjeno?

    1. Na tržištu se ništa ne umanjuje.Zaposleni kod privatnika sa daleko manjim primanjima nemaju prava na stan zar i oni nisu ljudi.Dok se vi sklanjate po bunkerima,skloništima mlade vojnike ,rezerviste šaljete da ginu iako ne dobijaju ništa id zarade a vi primate.Podržavali ste rušenje SFRJ koje je bilo od 1988g a znali ste di čega će to dovesti.Nažalost oficiri u Srbiji su pustili sva zla u bivšoj Jugoslaviji.

  5. Niko ne spominje osnono pitanje…kako je datum molbe za stan koji je po raniji pravilnicima određivao redosled dobijanja stana na volšeban način nestao iz pravilnika…samo da bi se moglo mešetariti…i one koji su odvajali za stan ostaviti bez stana

  6. Ovim što pišu kako je u vojsci sve lepo i bajno,dobra plata,stanovi se dobijaju,sve plaćeno itd. predlažem da svoju decu ili unuke upišu u vojne škole,nek deca uživaju kad već oni nisu. Uniformu,opasač i čizme dobijaju takođe dzabe do penzije,radiće od Bujanovca do Subotice,priznaćete nije strašno u odnosu na pre od Vardara pa do Triglava.Kako sam čuo Vojna akademija baš kuburi s kandidatima za školovanje,nema kandidata, nešto neće mladi,vi bi im baš svojim aktivizmom pomogli.

  7. Vojska je odavno prestala da bude vojska Srbije i naroda a postala je vojska stranke na vlasti koju vodi nesposobni ministar,sa dijagnozom i sifrom i uz pomoc gomile nesposobnih i korumpiranih generala i visih oficira.To je oruzana formacija koja se nece libiti da i oruzjem krene na narod ako bi autokratska vlast bila ugrozena.

  8. Ne žalim ih.I ja sam kao vojnik na ratištu postao tehnološki višak u AD Srbija kargo sa 60g kad me niko zaposliti neće a stan ću izgubiti jer od socijalne ne mogu plaćati garsonjeru.Podržavali ste fašiste sad uživajte.Ja ih od 1988 smatram fašistima i tako će ostati.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.