Ako ne možete da priuštite haljinu za maturu, ima ko poklanja 1Foto: Sestre po haljinama

Jedna devojka mi se javila na Instagram, htela je da pokloni nekome svoju matursku haljinu. Budući da se bavim promocijom održive mode i polovne garderobe, onda je postavljanje ove inicijative na Instagram bila prava stvar.

Trenutno više devojaka poklanja svoje haljine, a mi smo za sad poklonili 20 haljina za sedam dana, kaže za Danas modna aktivistkinja Jelena Boljević koja je inicijativu i pokrenula

Inicijativa @sestrepohaljinama poklanja maturske halijina devojkama u Srbiji koje ne mogu da ih sebi priušte, a volele bi da imaju sve uslove da odu na matursko veče.

Autorke inicijative kažu da su svesne činjenice koliko su velika i mala matura važni i možda najlepši dogadaji u tim godinama.

Kažu da su prikupile preko 100 haljina koje želie da poklone maturantkinjama.

Zanimljivo je da su se inicijativi priključili i oni koji ne žive u Srbiji.

– Upravo danas nam stiže donacija iz Dubaija. Stilistkinja Jelena Dančetović koja ima butik polovne robe ShotRetold donirala je 50 haljina za naše matrantkinje, kaže za Danas modna aktivistkinja Jelena Boljević.

Ova inicijativa je potpuno neprofitna i pokrenule su je devojke koje kroz ovakav humanitarni gest žele i da doprinesu smanjenju tekstilnoog otpada i očuvanju životne sredine.

Više informacija možete pronaći na njihovom Fejsbuku, Instagramu ili sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari