Aktivisti i građani iz Majdanpeka braniće svoju Staricu od daljeg miniranja i uništavanja 1Foto: J. B. K. /Danas

Aktivisti protesta „Ne damo Staricu“ organizovaće odbranu osmog grebena planinskog venca Starica od miniranja i uništavanja u sredu, 15. juna. O odbrani i izlasku na Staricu pisanim putem je obaveštena Policijska stanica Majdanpek.

Udruženja Evropski pokret, Gaia Pek, Glasno za omladinu, Srpski pokret Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, grupe građana Može i drugačije i Ne dam prosledile su pisano obaveštenje Policijskoj stanici Majdanpek.

U obaveštenju koje je prosleđeno i Danasu navodi se da pomenuta udruženja „obaveštavaju da će aktivisti protesta „Ne damo Staricu“ dana 15. juna organizovati odbranu osmog grebena planinskog venca Starica od besomučnog, neplanskog i protivzakonitog miniranja i uništavanja ovog prirodnog dobra neprocenjive vrednosti“.

-Nekoliko grupa aktivista će pokušati da priđu osmom grebenu planinskog venca Starica s donje strane litice, te vas upozoravamo na Vašu dužnost zaštite svih građana i sprečavanja eventualnih nesuglasica sa kompanijom koja vrši ova protivzakonita miniranja – navodi se u obaveštenju.

Naglašava se takođe da će aktivisti protesta „Ne damo Staricu“ kretati samo po katastarskoj parceli KP 624/1 koja je vlasništvo Republike Srbije i neće ulaziti u katastarske parcele koje su u vlasništvu kompanije ZiJin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari