Aktivisti na Šodrošu okupili se oko mašina "Milenijum tima": Sprečavaju početak radova na izgradnji novog mosta 1Foto: A. Latas

Na prostoru Kameničke ade, gde se planira izdragnja novog mosta, danas su stigle mašine firme „Milenijum tima“, ali ih aktivisti iz Šodroš survajver kampa trenutno sprečavaju da započnu radove.

Kako su rekli radnici, došli su da „razminiraju teren“, odnosno da provere da li je zaostala kakva eksplozivna naprava iz vremena Drugog svetskog rata.

Uz mašine, parkirana su i dva džipa ovog preduzeća.

Aktivisti su pozvali i policiju, te je na Kameničko adi gde se planiraju radovi policijski inspektor legitimisao radnike i aktiviste.

“Bila je policija, komunalna policija i komunalna inpekcija, koja je rekla da nije nadležna za ovo pa su otišli. Zapravo svi su otišli, ostao je jedan policajac u civilu i jedan radnik Milenijum tima. Mi smo doneli šator i kamp prikolicu ispred mašina. Nisu pokazali naloge za rad, iako su rekli da će to učiniti pred nadležnima, ipak, papire nismo videli. Nemamo plan, ostaćemo ovde koliko bude potrebno, građani nam se polako priključuju”, rekli su iz Ekološkog fronta za “Danas”.

Aktivisti na Šodrošu okupili se oko mašina "Milenijum tima": Sprečavaju početak radova na izgradnji novog mosta 2
foto: Ekološki front

Kako dodaju aktivisti, “rečeno im je da je mašina za razminiranje, ali deluje veoma moćno”, a pored nje je i kamion koji je dovezao ovu mašinu.

Podsetimo, stotinjak građana Novog Sada već više od dva meseca kampuje na Šodrošu, od kada je krenula nelegalna seča šume kako bi se pripremio teren za izgradnju novog mosta.

Nakon protesta građana, ispostavilo se da radovi na novom mostu nemaju dozvolu.

Trenutno se okuplja sve više građana na Kameničkoj adi, dok mašine za sada ne rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari