Aktivisti sa Šodroša zabrinuti, tvrde da ih obilaze batinaši 1foto: Arsenije Mandić / Danas

Aktivisti koji kampuju na Šodrošu tvrde da ih obilaze automobili koji su im poznati sa blokada kod Mosta slobode krajem prošle godine, zbog čega su javnu uputili nekoliko pitanja gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Oni već dva meseca borave u tom delu grada, nakon ilegalne seče koja je sprovedena sredinom juna.

Kako navode, kamperi bi možda i prešli preko dve posete žandara koje su se dogodile u nedelju, ali su im juče „stigli novi gosti“, navodi se u objavi Ekološkog fronta na društvenoj mreži Facebook.

„Ovog puta ne gosti u uniformi, već u najnovijim modelima Audija i BMW. Po vlastitom iskustvu bismo rekli da podsećaju na one sa blokade Mosta slobode i izbora za mesne zajednice“, dodaju.

Ističu da i dalje nisu dobili odgovore od gradonačlenika na pitanje o tome „ko je gazio po glavama građana 21. jula, na protestu protiv GUP-a Novog Sada do 2030. godine“, ali da uprkos tome imaju nova pitanja.

„Ko su ljudi, kako uniformisani, tako i u skupim kolima koji obilaze kampere? Ko ih šalje? Zašto? i koga još možeko da očekujemo u gostima“, pitaju se kamperi uz napomenu da je Vučević dobrodošao u kamp, poručivši mu da prestane sa zastrašivanjem građana i aktivista.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari