Aktivna nedelja za učenike Mlekarske škole iz Pirota 1Foto: Arhiva Mlekarske skole

Izuzetno bogata, prepuna aktivnosti, sadržajna nedelja je iza učenika Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, saopsteno je danas iz ove skole.

Posle Balkan cheese festa i Mlinarsko-pekarskih dana u Beogradu i Novom Sadu, učenici Mlekarske škole imali su priliku da pokažu nivo znanja i veština u Leskovcu i Aleksincu.

U Leskovcu je održano regionalno takmičenje škola iz jugoistočnog dela Srbije iz preduzetništva. Ovo takmičenje pod nazivom “Poslovni izazov” okupilo je ove godine 118 srednjoškolaca koji su na veoma kreativan i inovativan način prezentovali svoju poslovnu ideju vezanu za unapređenje i olakšavanje kupovine u velikim marketima. Učenice, Andrijana Nikolić i Ivana Stanojev predstavljale su Mlekarsku školu na ovogodišnjem “Poslovnom izazovu” sa mentorima Natašom Marković i Jelenom Minić.

Učenici Mlekarske škole obrazovnih profila pekar i prehrambeni tehničar imali su uspešan nastup na regionalnoj smotri 13. pekarski dani u Aleksincu, u organizaciji poljoprivredne škole Šumatovac iz Aleksinca. Ovom prilikom demonstrirali su znanje i veštine pravljenja slavske pogače i imali su priliku da vide nove ideje, oblike, proizvode iz oblasti pekarstva.

Sve u svemu, izuzetna uvertira za 1.novembar i događaj koji se približava: Dan škole u okviru kojeg će biti održani „Dani hleba i sira“, saopšteno je iz skole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari