Aleksandar Popović, predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu: Sramotna izjava novinarke TV Happy 1foto FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu Aleksandar Popović ocenio je kao sramotnu izjavu novinarke TV Happy Aleksandre Brčić, koja je rekla da bi „studenti za hiljadu dinara uradili šta god“.

– Kao profesor Univerziteta u Beogradu, verujući da govorim u ime svog nastavnog osoblja Univerziteta u Beogradu, smatram da ta izjava govori više o onom ko ju je izrekao, možda i o delu, nadam se malom delu esnafa gospođe Brčić, a baš ništa o našoj deci, od kojih su neki studenti Beogradskog univerziteta. Ovo je žestoka uvreda za sve studentkinje i studente i zahtevam izvinjenje svih novinara koji su bili u studiju kada je ta izjava izrečena – naveo je Popović za Danas.

Podsetimo, voditeljka pomenute televizije je, odgovarajući Aleksandru Jovanoviću Ćuti na konstataciju da su studenti izlazili na blokade širom Srbije, kazala:

„Vi znate da bi studenti za hiljadu dinara uradili šta god. Svaki student će da izađe gde mu kažete, date mu hiljadu dinara, pojaviće se gde god, na Gazeli ili gde god…“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari