Aleksić o novom poslu Koluvije: Rešio da bude “naučnik”, ima li kraja ludilu 1Foto: (1) FoNet/Aleksandar Barda; (2) FoNet/Ana Paunković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić reagovao je na društvenoj mreži Iks na najavu Predraga Koluvije, optuženog da je šef kriminalne grupe koja je proizvela više od 1,5 tonu marihuane na plantaži “Jovanjica”, da je započeo naučni projekat posvećen istraživanju kanabinoida konoplje.

Koluvija poseduje još najmanje tri firme, a preko jedne od njih, „Jovanjica Nova“ doo, registrovanu za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, kako je navedeno u zvaničnom saopštenju prosleđenom medijima, u saradnji sa Institutom za opštu i fizičku hemiju, započeo je naučni projekat posvećen istraživanju kanabinoida konoplje.

Na pomenutu najavu reagovao je i Miroslav Aleksić upitavši „ima li kraja ludilu u naprednjačkoj Srbiji“.

„Koluvija, MUP, BIA, VOA i politički vrh vlasti uhvaćeni u proizvodnji kanabisa u Jovanjici ceo proces opstruiše pravosuđe, a policajce i njihove porodice proganjaju i ugrožavaju im živote. Za to vreme Koluvija se promoviše kao veliki ‘patriota i biznismen’ na televizijama sa nacionalnim frekvencijama i nastavlja svoju priču biznisa sa marihuanom, ali ovog puta sa novom idejom naučnih istraživanja sa Institutom. Posle velikog ‘vernika’, rešio da sada malo bude ‘naučnik'“, napisao je na društvenoj mreži Iks.

Saopštenje predraga Koluvije upućeno medijima prenosimo u celosti:

„Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je kompanija Jovanjica Nova DOO, u saradnji sa Institutom za opštu i fizičku hemiju, započela prvi naučni projekat posvećen istraživanju kanabinoida konoplje. Ovo istraživanje predstavlja značajan korak u razumevanju i primeni kanabinoida u medicinske svrhe. U prilogu ovog emaila nalazi se YouTube link koji vodi do snimka koji obeležava početak našeg projekta. Planiramo da redovno dokumentujemo sve faze projekta kroz seriju video zapisa, kako bismo transparentno prikazali napredak i rezultate našeg rada. Projekat vodi Institut za opštu i fizičku hemiju, a koautor projekta je gospodin Predrag Kolouvija, u saradnji sa preduzećem Superior DOO. Verujemo da će ovo partnerstvo doprineti kvalitetu i obimu istraživanja, te da će rezultati biti od koristi kako naučnoj zajednici, tako i široj javnosti. Srdačno, Jovanjica Nova DOO“, navodi se u saopštenju.

U video klipu koji je dostavljen sa saopštenjem mogu se videti i novi zasadi biljke.

Koluvija je optužen da je vođa organizovane kriminalne grupe za proizvodnju droge, a na imanju njegove firme, prema optužnici, pronađeno je oko 660 kilograma osušene marihuane i skanka, kao i oko 66.000 stabljika kanabisa koje su nakon sušenja težile 1,6 tona.

Vlasnik Jovanjice je optužen da je drogu proizvodio od 2016. godine, a Ministarstvo poljoprivrede mu je izdalo dozvolu za uzgoj industrijske konoplje 24. aprila 2019. godine.

Prema optužnici Koluvija je voleo da se predstavlja kao policajac, ali i špijun Vojno obaveštajne agencije.

Za policiju i tužilaštvo on je bio vlasnik najveće fabrike skanka i indijske konoplje u Evropi, a za svoje branioce, zvanične i nezvanične, on je poljoprivrednik – proizvođač industrijske konoplje i crkveni dobrotvor.

Na mreži LinkedIn Koluvija sebe, između ostalog, opisuje kao “pionira u sektoru konoplje na Balkanu” i dalje navodi:

“Nakon političkih problema zbog toga što sam previše ispred vremena i previše kreativan, odlučio sam da iskoristim naučene lekcije da pomognem drugima u ostvarivanju njihovih poslovnih ideja,“ stoji na Koluvijinom profilu na LinkedIn-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari