Alisa Kockar: Direktorka vrtića ima veću moć od prosvetne inspekcije, ministarstva i ministra Ružića zajedno 1Foto: Demokratska stranka

Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar oglasila se danas povodom Svetskog dana deteta i još jednom skrenula pažnju javnosti na decu u Pećincima kojima su prava ugrožena već puna 3 meseca.

„Majke iz Pećinaca biju bitku za svu decu u Srbiji jer je jasno da režim Aleksandra Vučića više ne preza ni od čega, pa čak ni od maltretiranja dece, samo kako bi što duže ostao na vlasti. Jakša, Sofija i Nađa tri meseca već ne idu u vrtić samo zato što je jedan lokalni moćnik – poverenik Srpske napredne stranke za Pećince, Milorad Pantić Luki – odlučio da su im roditelji politički nepodobni. Tri meseca država nije zaštitila ovu decu, tri meseca direktorka krši zakon, tri meseca Srpska napredna stranka pokušava da nađe rešenje i sakrije ovaj problem pod tepih. Uzalud, jer su Jelena Mažić i Jelena Mihajlović najhrabrije i najupornije žene koje znam, i nisu same u borbi za decu,“ poručila je Alisa Kockar, saopštili su iz Demokratske stranke.

Portparolka demokrata podvukla je i da je velika sramota za Branka Ružića i celo ministarstvo to što pokazuju ne samo da zakon i institucije ne mogu da zaštite decu u Srbiji, nego i da jedna direktorka predškolske ustanove ima veću moć od prosvetne inspekcije, celog ministarstva i ministra Ružića zajedno, možda čak i Vlade.

Pozvala je još jednom organizacije i institucije da se oglase i stanu u zaštitu dece u Pećincima, posebno UNICEF i Savet za prava deteta pri Vladi Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari