„Alkoholna biblija“ na 1.460 stranica

Jedinstvena je u Evropi i u njoj je precizno opisan „recept“ i proces proizvodnje svih jakih alkoholnih pića na svetu
Profesor Ninoslav Nikićević, jedini Srbin koji je doktorirao na šljivovici, napisao jedinstvenu knjigu

Ostavite komentar


  1. Mnogo puta sam slušao profesora Nikićevića i moram da kažem da je pravo uživanje slušati nekoga ko poznaje i ko je toliko posvećen struci.Posedujemo 520 stabala kajsija i 13500 kom, čokota vinove loze ,proizvodimo kao vinarija Obradović vino i rakije a na takmičenjima osvajamo uvek srebrene medalje a nikad zlatnu što nam je želja kvaliteta radi.Da bi to ostvarili nešto moramo promeniti ali šta,zato smatramo da bi nam knjiga tj priručnik profesora mnogo pomogao,gde ga kupiti ili kako naručiti.

  2. Poštovani
    Posedujem 200 komada stabala šljive (stenlej, čačanka rodna itd.).
    Ispečem oko 120 litara rakije. Imam sopstveni kazan od 160 l, burad inox, hrastova kao i staklene balone. Ovo radim krajnje amaterski i kvalitet rakije je prosečan. Takođe posedujem 400 čokota vinove loze i pečem komovicu i lozovaču. Svake godine proizvodim i dinje i lubenice. Pre 2 godine sam probao da dobijem rakiju od ovih plodova.S obzirom na moje neznanje, od rakije od pomenutog bostana sam dobio ništa. Ja i nadalje želim da „osvojim“ proizvodnju rakije od dinja i lubenica ali bez edukacije očigleno neće ići. Kakav je vaš savet?
    Unapred hvala.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.