Ambasada SAD održala humanitarnu akciju davanja krvi 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Humanitarna akcija američke ambasade organizovana je osmi put u okviru obeležavanja godišnjice terorističkih napada na Njujork i Vašington..

Američki ambasador Kajl Skot izjavio je danas da smatra da je moguć dogovor Srbije i Kosova i pozvao lidere da pokažu hrabrost i kreativnost.

Posle davanja krvi u Crvenom krstu Srbije u Beogradu povodom obeležavanja godišnjice terorističkih napada na SAD, Skot je novinarima rekao da strane u konfliktu treba da postignu sporazum, jer je samo tako moguća njegova primena.

Upitan o izjavi američkog senatora Rona Džonsona da SAD neće nametati rešenje za Kosovo, Skat je odgovorio da je saglasan sa tim stavom.

Upitan o ulozi velikih sila u rešenju kosovskog problema i odnosima SAD i Rusije, on je rekao da je Amerika spremna za saradnju sa Rusijom na Balkanu uprkos međusobnim neslaganjima.

Američki ambasador Kajl Skat i zaposleni u Ambasadi SAD danas su u Crvenom krstu Srbije u Beogradu dali krv kao znak podrške zdravstvenom sistemu Srbije koji se suočava sa nestašicom krvi.

Skot je istakao da je 11. septembra 2000. u terorističkim napadima u SAD poginulo skoro 3.000 ljudi iz 90 zemalja.

On je rekao da je današnja akcija davanja krvi organizovana u znak sećanja na žrtve, ali i kao podrška zdravstvenom sistemu Srbije.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović je pozvao građane da daju krv i tako pomognu da se smanje nestašice koje uvek nastaju posle letnjih meseci.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić je istakao značaj davanja krvi radi obavljanja svih potrebnih operacija i lečenja građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari