Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Nikita Tolstoj“ uputilo je juče inicijativu Skupštini opštine Vršac da za počasnog građanina imenuje ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Aleksejeva. U obrazloženju inicijative se navodi da Aleksejev ima veliku ulogu u uspostavljanju privredne saradnje Rusije i Srbije i kontakata privrednika i kulturnih poslenika Rusije sa Vršcem.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Nikita Tolstoj“ uputilo je juče inicijativu Skupštini opštine Vršac da za počasnog građanina imenuje ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Aleksejeva. U obrazloženju inicijative se navodi da Aleksejev ima veliku ulogu u uspostavljanju privredne saradnje Rusije i Srbije i kontakata privrednika i kulturnih poslenika Rusije sa Vršcem. „Dodelom ovog priznanja gospodinu Aleksejevu ujedno se odaje zahvalnost Rusiji kao tradicionalnom savezniku države Srbije“, navodi se u obrazloženju Društva.
Predstavnici Opštine Vršac i grada Šokino u Tulskoj oblasti u Rusiji potpisali su marta 2007. godine u Vršcu protokol o privrednoj, ekonomskoj i kulturnoj saradnji. Skupština opštine Vršac donela je odluku o bratimljenju sa Šokinom 15. septembra prošle godine na inicijativu predstavnika Tulske oblasti. Skupština opštine Vršac izjasniće se 14. septembra o inicijativi da se ambasador Rusije Aleksejev imenuje za počasnog građanina.
Odlukom SO Vršac o javnim priznanjima, usvojenom 2005. godine, predviđeno je da počasnim građaninom može biti proglašen pojedinac koji je svojim radom ili stvaralaštvom izuzetno doprineo afirmaciji kulturnih, istorijskih, privrednih i drugih vrednosti opštine Vršac, te da to može biti i strani državljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari