Ambasador Švajcarske u Srbiji Ervin Helmut Hofer i Branislav Katančević, direktor Specijalne bolnice „Ribarska Banja“, otkrili su spomenik dr Viktoru Kinu u krugu ovog velelepnog rehabilitacionog centra, ispod Jastrepca. Doktor Kin je bio lekar i veliki humanista, koji je u Prvom svetskom ratu lečio srpske ranjenike i bolesnike, ali i u bolnicama u Švajcarskoj posle rata.  Spomenik je delo be

Ambasador Švajcarske u Srbiji Ervin Helmut Hofer i Branislav Katančević, direktor Specijalne bolnice „Ribarska Banja“, otkrili su spomenik dr Viktoru Kinu u krugu ovog velelepnog rehabilitacionog centra, ispod Jastrepca. Doktor Kin je bio lekar i veliki humanista, koji je u Prvom svetskom ratu lečio srpske ranjenike i bolesnike, ali i u bolnicama u Švajcarskoj posle rata.  Spomenik je delo beogradskog vajara Slobodana Ganeta Milosavljevića, a otkriven je u čast 9. maja, Dana pobede i Dana Evrope, na inicijativu Svetomira Tole Milenkovića, autora knjige o ovom velikom prijatelju srpskog naroda i Društva srpsko-švajcarskog prijateljstva iz Kupaca kod Kruševca.

– Ribarska Banja, kao jedan od najvećih rehabilitacionih centara u Srbiji, primer je i putokaz za evropsku budućnost Srbije i dokaz da se ovde mogu ostvarivati najviši standardi EU i međunarodnog sistema kvaliteta u oblasti zdravstva i turizma – ocenio je ambasador Hofer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari