Ambasador u Nigeriji o napadu na srpskog pilota: Napadaču se zaglavila puška, pa napao bajonetom 1ilustracija Foto: EPA-EFE/SOHAIL SHAHZAD

Srpski pilot Boro Đukić (60), koji je ranjen u Nigeriji, svestan, komunicira i za sada u stabilnom stanju, kazao je za RTS ambasador Srbije u Nigeriji Đura Likar.

On je rekao da je Đukić slučajno stradao tokom sukoba između pripadnika nigerijske vojske.

– U tom incidentu je jedan od vojnika napao druge vojnike. Helikopter je sleteo, putnici su se iskrcavali, napadač je krenuo da beži prema helikopteru pucajući prema putnicima. Tada je jedna od putnica smrtno ranjena i preminula je na licu mesta, pogođen je naš državljanin, a zatim, s obzirom na to da se napadaču zaglavila puška, nastavio je napad na našeg državljanina bajonetom pri čemu je naš državljanin dva puta uboden u predelu stomaka. Uzrok za taj sukob još nije poznat i to je predmet istrage“, naveo je ambasador Likar.

Više informacija biće poznato kada istraga bude okončana.

Ambasador je rekao i da doktori očekuju da će stabilizovati ranjenog pilota u narednih 48 sati kako bi pokušali transport u Srbiju ili neku drugu evropsku zemlju.

Pilor Bora Đukić radi za nemačku kompaniju koja sarađuje sa UN prilikom organizacije transporta ka Srbiji i drugim evropskim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari