AMSS: Otežano odvijanje saobraćaja 1Ilustracija Foto: Beta/Dragan Gojić

Saobraćaj na putevima u Srbiji odvija se u otežanim uslovima zbog snega i vetra, pa je neophodno prilagoditi se uslovima i koristiti puteve s većom prohodnošću, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na naplatnim rampama na autoputevima nema zadržavanja.

Prema podacima granične policije, saobraćaj na Horgošu je pojačan a medjuzona izmedju Srbije i Mađarske je puna pa se tako na ulazak u Madjarsku čeka znatno duže nego na izlazak iz Srbije. Zbog toga AMSS preporučuje korišćenje alternativnih prelaza.

Na Batrovcima autobusi mogu da očekuju zadržavanje od oko sat vremena.

Na brojnim deonicama na putevima u Srbiji u toku su radovi, pa je na tim mestima potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, upozorio je AMSS.

Takođe, na određenim deonicama zabranjen je saobraćaj kamiona s prikolicom i šlepera.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i vetrovito vreme, mestimično sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Više padavina biće u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima gde će se dalje povećavati visina snežnog pokrivača. Na istoku uglavnom suvo vreme.

Vetar umeren i jak, u planinskim predelima povremeno i olujni, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, najviša dnevna od minus dva do jedan, u Negotinskoj krajini oko četiri.

U Beogradu danas oblačno i vetrovito sa snegom uz dalje povećanje snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura minus jedan, najviša dnevna nula stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari