AMSS: Svega 28 odsto vozila ima neku neispravnost 1Foto: Saobraćajna policija

Provera tehničke ispravnosti na početku letnje sezone 2018. pokazala je kao i pred proteklu zimsku sezonu isti broj ispravnih i bezbednih vozila u Srbiji, saopštio je Auto moto savez Srbije.

AMSS je u svojim tradicionalnim akcijama utvrdio da je procenat neispravnih automobila u 2018. kao i u prošloj 2017. godini  ispod trećine pregledanih vozila, odnosno nastavlja se trend da je i dalje za čitavih 10 odsto više ispravnih vozila na pregledima, u odnosu na rezultate u akcijama sprovedenim u pretprošloj 2016. godini.

Kako se navodi u saopštenju AMSS , pred početak letnje sezone, od  11. do 16. juna 2018. godine priliku da provere tehničku ispravnost svojih automobila na preko 70 linija tehničkih pregleda širom Srbije, iskoristilo je oko 5.000 vozača. Rezultati pokazuju da svega 28 odsto ima neku neispravnost.

„Analiza strukture kvarova u letnjoj ovogodišnjoj akciji, pokazuje da od neispravnih vozila čak 41 odsto ima problem sa kočionim sistemom, 12 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34 odsto automobila. Kao i u prethodnoj akciji  besplatne provere tehničke ispravnosti vozila, u novembru  prošle godine, najčešći kvarovi, pokazalo se, bili su u istom procentu na uređajimaza zaustavljanje, uređajima za osvetljavanje, odnosno na uređajima za upravljanje“, navode iz AMSS.

AMSS: Svega 28 odsto vozila ima neku neispravnost 2AMSS: Svega 28 odsto vozila ima neku neispravnost 2Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, dva puta godišnje organizuje tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti  „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” za članove AMSS. Za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.