Ana Brnabić čestitala Uskrs i Pesah 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Uskrs, vernicima koji ovaj hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru i praznik Pesah, pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji.

U čestitki upućenoj beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru se navodi da „Uskrs daje nadu da svi zajedno možemo da prebrodimo i najveće izazove, da očuvamo stabilnost i zajedništvo i da nastavimo da gradimo bolju budućnost“.

„U izazovnim vremenima u kojima živimo, solidarnost, empatija, razumevanje i poštovanje su vrednosti koje posebno moramo da negujemo. Na Uskrs, najradosniji hrišćanski praznik, još snažnije se podsećamo tih vrednosti koji su temelji našeg društva“, navela je Brnabić.

U čestitki upućenoj povodom praznika Pesah glavnom rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asijelu, predsedniku Saveza jevrejskih opština Robertu Sabadošu i svim pripadnicima jevrejske zajednice, Brnabić je navela da, u ime Vlade Srbije i u svoje lično ime, „želi da ovaj veliki ovaj praznik provedu u miru, zdravlju i duhovnoj radosti sa svojim bližnjima“.

„U duhovnoj snazi i kroz zajedničko stradanje kroz istoriju, naša dva naroda su uvek crpela snagu da istraju i u najtežim trenucima, uvek vodjeni snažnim osećanjem slobode i pravde. Takva osećanja nas povezuju i danas i čine srž zajedništva i medjusobnog poštovanja i vrednosti koje ostavljamo budućim generacijama“, navela je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari