Ana Lalić: Utvrdili smo identitet jedne osobe koja mi je pretila smrću 1Foto: Aleksandar Kamasi

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić izrazila je danas očekivanje da će nadležni organi pronaći počinioce i navela da su istraživački novinari iz NDNV-a nepobitno utvrdili identitet jedne od osoba koja joj je pretila smrću.

„Mi prijavljujemo svaku pretnju smrću, jer mi poštujemo procedure, poštujemo zakone, poštujemo ono što je dogovoreno na Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara. Prijavili smo sve najbrutalnije pretnje smrću, sada je vreme da i institucije rade svoj posao“, kazala je Lalić za televiziju N1.

Navela je da je juče dala izjavu tužilaštvu i dodala da je dobila „više od hiljadu“ pretnji i grubih uvreda, te da je javno objavljen i njen privatni broj telefona.

„Novinare ovde napadaju isključivo zbog toga što rade svoj posao“, rekla je predsednica NDNV-a.

Prema njenim rečima, nije problem Srbije to što novinarima prete, već je najveći problem to što je društvo „potpuno ogrezlo u nasilje“.

„Pogledajte šta se dešava, kakva brutalna ubistva. Reči izgovorene sa predsedničke, ministarske poslaničke i bilo koje javne funkcije imaju daleko veću težinu nego to šta neka Ana Lalić misli o izgradnji crkve u Novom Sadu. Hajde se ljudi saberite i prestanite da nas gurate u nasilje, u jednoumlje i pokažite građanima i sopstvenim glasačima da smo sposobni da živimo u miru i civilizovano, pa i kada se ne slažemo“, poručila je Lalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari