Većini se ne dopada novi izgled Trga Republike

Rezultati ankete

Ostavite komentar


  1. Ruglo bilo, ruglo ostalo. Samo profitirali mafijaši na vlasti, izvodjači radova i trgovci – očito SNS gansteri koji preprodaju te pločetine.
    SAMOODBRANA I BOJKOT !

    1. Uopšte nije bilo ruglo. Radila sam godinama u kancelariji koja je gledala na isti trg. Bio je prelep. Ovo sada nije ni za komentarisanje. Kao tek izmalterisana kuća koja tek treba da dobije fasadu, prozore i vrata. Ovo jednostavno izgleda nedovršeno. Jadno i bedno.

  2. Trg je mnogo go ogoljeno sve popločan ceo sta ima na njemu lepo baš ništa malo klupa mobilijare nepostoji tuga .Ali to je nagrađen rad na konkursu i kraj priče

  3. Možda zbog onog osušenog stabla, ili kamenja koje sapliće pešake koji subotom šetaju tim potezom.

  4. Boze na sta ovo lici !. Na selu mi je prijatelj prijavio kako je super sredio dvoriste i da dojem da vidim. Kada sam dosao sokirao sam se, isekao je drvece i sve je izbetonirao. Sta sam mogao da mu kazem, ali taj seljacki mentalitet ocigledno vlada, i ovaj trg je primer. Renoviranje je bilo potpuno bez potrebe a novac koji je tu potrosen je ogroman. Mogli su da naprave bolnicu za te pare… Totalni idiotizam. Debilerija na vlasti.

    1. Možda je rekonstrusinao lice -Vučić 😉

      Ma trg je katastrofa. Posmatrao sam radove itd… Imam neki kamen/šut kod kuće. Mogao sam ja sa svojom ekipom majstora da im to uradimo za po’ para,

    2. Mogli su konjaniku da stave Vesicevo lice, pa bi buduce generacije imale izraz nadjimo se kod Vesica.

        1. Ne ide, konj je lepa, plemenita i dobra životinja koja poseduje empatiju. Ne vređajte konja, aman.

    3. Ne kaže se uzalud: „Kakva vlada, takva i parada“. Šta reći, osim sivo lice sive vlasti . . .

  5. Pa kome se može svideti to beskrajno sivilo betona sem Vesiću, Vučiću i ostalim hohštaplerima?

    1. Djordje Milinkovic, ma ne svidja se mozda ni njima, al im se svidjaju pare koje su maznuli. I sto vise kosta veci i procenat za maznjavanje .

  6. Gde je bar jedna od onih pedesetak obećanih fontana u Beogradu. I onu jednu koja je bila na Trgu su sklonili. Šta tu može čoveku da se svidi. Šarm jednog trga čini cveće, fontane i drugo zelenilo. Ovaj trg je go kao da ga je uništila atomska bomba.

    1. Fontana je uklonjena jer je Vesic nije odobrio. Tako ce isto da uklone i onu na trgu Nikole Pasica.
      Ovo je inace najskuplja ledina na svetu.

  7. Gadna kamena livada bez duše, šarma, lepote, prezentacija ludila i neukusa gradske vlasti. Što bi deca rekla: BLJAK

    1. Trg je imitacija trgova u prestonicama azijskih diktatura i namenjen je pre svega nesmetanom mitingovanju Vucica i bande.

      1. Orvel bravo ! I ja sam to konstatovao u jednom komentaru. Lici na Tjenanmen u Pekingu, samo fale tenkovi . Ali i to ce doci, jedjan je vec kod Zvezdinog stadiona .A mozda ce tu da slecu leteci autobusi koje cemo dobiti od Kineza u zamenu za prasece glave i papke kao sto je planirao „Vodja“.

    2. Iz komentara se vidi da mnogi neznaju sta je trg pa lupetaju a vi objavljujete samo da je protiv .

  8. Treba dodati velike zardinjere za cvece.
    Mada, secam se, govorili su -‘hoce da smanje Trg da se na njemu ne mogu odrzavati demonstracije’
    Evo – sad je Trg veci…

  9. Kažu biće predsrava na trgu sl.nedelje.
    Bolje šljivu da su posadili, mi nismo za bolje. Kakva bre predsrava, stoka to ne gleda, za nas je obor. A vi što hoćete lep trg, pa što ga niste napravili, kad ste bili na vlasti.

    1. Dosadiste i Bogu i ljudima sa tom mantrom. Koliko trebe SNS da vlada da bi i vama postalo mučno da ponavljate to dok je neko drugi bio na vlasti pre vas?! Mnogo ste bre mentalno tesni.

  10. ovde ne postoji ista sta bi moglo da se „dopadne“…a jos nije pao sneg koji nece moci da ociste sa rapave podloge…

  11. Najvažnije je da su obrnute velike pare. Deo je otišao u privatne džepove, deo u stranačku kasu, malo je potrošeno i na popločavanje. Koga je briga za vizuelni utisak?

  12. Meni ovo lici na novi trg na Slaviji. Kao da su radovi jos u toku, a neko se sali da je sve zavrseno

  13. Cekajte, pa nije valjda predsednik crtao kako trg treba da izgleda? Pa valjda postoje profesionalci, arhitekte, pejzazni arhitekte, urbanisti…itd koji osmisljavaju kako grad treba da izgleda. A politicari daju zeleno svetlo da se nesto radi kad za to ima novaca.

    1. Ali zato više nema ničeg što može da ometa manevrisanje oklopnih vozila, vodenih topova, policije na konjima …

  14. Bravo beograđani, napraviste lepu betonsku livadu u cetru grada. Postaviti 2.tenka, jedan okrenut ka Narodnom pozorištu, drugi okrenut ka Narodnom muzeju. Da bude kompletan doživljaj!

  15. Trg u stilu Cvetnog trga… Isti idejni tvorac… A samo zlonameran covek moze vise od jednom da da, ocigledno osobi sa strahom od cveca i drveca, da smislja Trg gde svi ocekuju cvece i drvece. Elem, Trg ce sluziti svrsi… Bice toliko vreo / uzaren / od tolikog betona, da ce mu to biti samozastita od demonstracija 🙂 a zimi, pa sve ce to lepo da zaledi. To su sve ljudi koji ne vole ovaj grad i koji gram talenta nemaju u sebi. Arhitekta je mogla jedino jos da konsultuje Lojanice, pa da doda i malo metala i stakla.

    1. Ovo je prvi izedeni objekat večito nagrađivane arh. koja se svim mogućim sredstvima muva uz vlast. Nije isti autor Cvetnog trga i Trga republike. Staviti kao prioritet punjenje telefona i klupe za selfije ravno je idiotizmu.Na\alost na konkursu tri trga isto tako je zami[ljen i Trg Nikole pa[i’a i ukidanje parka pored skup[tine ka Vlajkovićevoj. Ista autorka. konkurs iz 2015. za vreme Folića.

  16. Bravo za gradsku vlast,SNS,Vesića i Vučića.Trg po svojoj lepoti ne zaostaje za mnogim trgovima širom evropskih prestonica.Stvar je ukusa ali vi ste stoka koja svoje pljuje kad stigne i gde stigne.Crknite od muke i naravno,nikada nemojte otići na Trg Republike,sedite u svojim štalama i njištite, za bolje niste.

    1. Ne verujem , bota , da si video bilo koji Evropski trg pa da ih uporedjujes sa “ ovim “ ( najlepsi trg glavnog grada trg ili parking )
      Mozes skociti samo do Budimpeste da vidis “ Trg Heroja “ Acinog prijatelja Viktora Orbana , a o ostalim da ti ne pricam.. Ako nastavis da gledas Pink uskoro videces samo Ruske , Beliruske , Kazahstanske , Kirgizstanske i Armenske “ parkinge “ od trgova njihovih prestonica , sa imenima dozivotnih vodja

  17. Mani se dopada Trg. Vidim da nas može stati 500.000. kao 9.marta 1991.
    Jedva čekam da tada dođem u bGD bila sam i 9. marta.

    1. Ocaj zivi!!!Pranje para,svima je jasno ..Da postave okolo resetke,kao zatvorsko dvoriste!!Sramota!!

    1. Pustite te demagoške priče. Ovde nema šta da se svidi. Golo, golo, golo, nedovršeno. Nebo i zemlja u odnosu na raniji izgled trga. Ovo je žalosno da žalosnije ne može biti. Da mi je neko rekao da će zatvoriti Trg na 400 dana zbog ovoga, rekla bih da je lud. Iako je samo prepravljanje onako lepog trga bilo nepotrebno, opet bih se radovala da su napravili nešto stvarno lepo. Ovo je užas. Ništa.

  18. Pa ni grad Beograd nije neki lep grad nalik na gradove u ostatku Evrope. Mozda najruzniji glavni grad u Evropi. Kic do kica.

  19. Renovirani trg? Sterilan. Molim vas ko boga ne dirajte i ne upropaštavajte trg Nikole Pašića.

  20. Evo i ja da dam apel,ali ne za ovu „Hirošimu“ vec za budući trg N.Pašica jer ce dragi moji beogradjani da bude vrlo sličan ovom.Dakle,dobili smo Hirošimu,a sprema nam se Nagasaki.Veoma pratim kako nam se grad urbanizuje i moram da priznam,u nekim projektima sam prijatno iznenadjen,a u nekim me teraju u očaj.Trg N.Pašica ce totalno da izgubi dušu,dakle verujte mi,bice katastrofa pa vas sada molim brogradjani,ako iole volite svoj grad izadjimo kada bude za to doslo pravo vreme(pre radova) i sprečimo ovaj neopevani vandalizam.Arhitekte,dunsteri koji su „projektovali“ trg Republike,dobili su takodje prvu nagradu i za trg N.Pasica.Oni su mrtvi ladni u svom projektu zbrisali sa lica zemlje fontanu koja je simbol naseg grada.To je toliko bilo drsko sa njihove strane da su čak čelnici grada SNS-a reagovali i rekli im da to ne dolazi u obzir,ali ako hoce MOGU da redizajniraju postojecu.Video sam plan i bice odvratno i vec vidjeno.Iz betona kroz mnostvo rupa ce da izlaze mlazevi vode i to je to.Letnje otvorene bašte(žardinjere) ce biti eliminisane i oni predivni platani za koje se zalagao svojevremeno Djoka Vještica.Dakle dobicemo OPET granit,busen vrlo siromašnu,bezvrednu fontanu i naravno drvca par komada,a i to je pitanje.Sprečimo ovo zlo!!!

  21. Prazno, jadno, sivo, bezivotno, kao iz doba ozne. Nije nikakva tajna da su besmisleni radovi jedino u funkcini naduvanih faktura i situacija, sa svrhom izvlacenja iz budzeta grada i republike i slivanje u pojedinacne kase i dzepove, sve na teret gradjana, pravne nesivurnosti u spoju sa privrednim kriminalom, corporativnom otimacinom i uz potvrdjeni porast javnog duga drzavno-pravne improvizacije i mokarije, sacinjene od tako pozicione i opozicione partijske smejurije u Srbiji, koja uspesno samu sebe finansira na teret gradjanskog budzeta republike Srbije od 2008 vodine. Da umnog naroda! . Objavite.

  22. Ima jedno pescano ostrvo na Dunavu tamo negde iza Kostolca koga zovu „Goli djoka“. E upravo mi na to ostrvp lici rekonstruisani trg Republike. Bedno i jadno.

  23. Lepo je. Puno je zelenila, koloritnih pločica koje razbijaju učmalo sivilo, širokih klupa sa anatomskim naslonom, mala fontana koja oplemenjuje prostor. E sad, ako skinem pink naočare vidim samo tri boje sivog. Valjda to ne bih trebalo da vidim. Ko zna danas je zavladala napredna estetika. Lepota ružnog.

  24. Super je “trg“. Nešto razmišljam, da vam pošaljemo iste tak’e stručnjake iz Nova Sada k’o malu pomoć. Tak’i prostor je idealan za – kioske.Doduše, imate vi kiosk meštera i malko bliže. U Zemunu. ….“Teško društvu u kom’ vladaju obdareni nevaljalci,“

  25. Manite se štimovanih anketa i da se dodvoravate opozicionom bloku. Da se većini u Beogradu ne sviđa trg, onda bi opozicija imala većinu u Skupštini grada Beograda i vladala. Ovako, ko želi da veruje u anketu nek veruje, ali slaba vajda od spinovane ankete.

  26. Tih 22% sto su rekli da im se svidja su rodjeni beogradjani, ostalo dodjosi i novosrbi i oni nemaju pravo glasa. Mi koji smo rodjeni ovde treba da se pitamo ostatak vozdraaa

    1. Pa evo ja sam rođena Beograđanka,sa beogradskim korenima od 1818 g.po očevoj i majčinoj lini,i smatram da je novo popločani Trg jedno ružno socrealističko sivilo bez beogradskog šarma i očigledno sklepan da napuni džepove gradske lopovske vlasti.A ti verovatno pripadaš toj skupini pa bi i da odeđuješ ko ima a ko nema pravo glasa,šešeljavski isprdku.

  27. Pa sigurno svakom normalnom, pametnom ljudskom biću, ne može da svidi ovo što su napravili ovi radikali-četnici.
    Primera ima toliko, da im se ne zna broj.

    Poštovanje Redakciji Danasa

  28. Taman i imaju tih dvadesetak posto glasova, sve ostalo je kombinatorika i suludi izborni zakon.

  29. Sta znaci vecini.Vama sto gubite nista vam se ne dopada.Vama je bolji lego grad pa replika Terazije,tamo nema kocke.Ako je kocka ne moze biti glatka,I u Rimu i u Nemackoj je hrapava.Bolje su replike,tamo nema saobracajne guzve.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.