Anketa: Najveći broj građana smatra da tenku nije mesto pored stadiona 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Čak 85 odsto građana smatra da nije primereno da tenk stoji pored stadiona „Rajko Mitić“, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Na anketu sa pitanjem „Šta mislite da li je primereno da tenk stoji pored stadiona „Rajko Mitić“?“, na našem sajtu, glasalo je 266 građana. Od toga 85 odsto njih smatra da tenku nije mesto pored stadiona, dok 15 odsto glasalih misli da je to prihvatljivo.

Veoma sličan rezultat dobili smo i na anketi sprovedenoj na Fesjbuku, gde je glasalo 1.200 građana. Naime, na toj anketi 87 odsto građana izjasnilo se da ne smatra za prikladno postavljanje tenka pored stadiona, dok je 13 odsto glasalih reklo kako ne vide ništa neprikladno u tome.

Anketa: Najveći broj građana smatra da tenku nije mesto pored stadiona 2

Tviter anketa dala nam je takođe jako približne razultate, gde je od 2.789 glasalih, 83 odsto glasalo potvrdno, odnosno da smatraju da nije prikladno da se tenk nalazi pored stadiona, dok je 17 odsto glasalih na toj anketi izneo drugačije mišljenje.

Takođe, anketa sa istim pitanjem sprovedena je i na Instagramu, gde je rezultat takođe bio za nijansu različit. Čak 84 odsto glasalih na Instagramu smatra da tenku nije mesto pored stadiona i da je njegovo postavljanje tu neprikladno, dok 16 odsto smatra drugačije.

Na našem sajtu našla se i anketa sa pitanjem „Šta mislite da li će UEFA reagovati povodom tenka postavljenog pored stadiona „Rajko Mitić“?“, na koju je glasalo 242 građana. Iako su iz UEFE rekli da njima tenk ne smeta osim „ako ne zapuca“, građani su na anketi izneli drugačiji stav. Većina glasalih na ovoj anketi, tačnije 59 odsto smatralo je da će UEFA reagovati na ovakvu pojavu, dok je 41 odsto njih predvideo izostanak njihove reakcije.

Imali smo veliki broj komentara građana na naše ankete, gde su oni izneli različite stavove po ovom pitanju.

„To nije maketa. Makete su od drveta ili papira. Mesto mu je na otpadu, u muzeju ili u kasarni. Kad se doveze na ulicu, to je pretnja“, glasi jedan od komentara na Tviteru.

Ipak, ima i onih građana koji smatraju da postavljanje tenka pored stadiona nije ništa loše.

„Ne vidim šta je tu loše? Tenk je van upotrebe, oličenje je sile, kao što je i Zvezda silan klub, što se na utakmici i ispostavilo“, glasi komentar ovog građanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari