Antić: Čanak učestvovao u kršenju verskih prava pravoslavaca u Crnoj Gori 1Čedomir Antić Foto: Medija centar

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić ocenio je danas da tužilaštvo treba da pokrene istragu protiv lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka jer je na Cetinju učestvovao u kampanji kršenja ljudskih i verskih prava građana Crne Gore pravoslavne veroispovesti i srpske nacionalnosti i jer je izazivao nacionalnu i versku mržnju.

„Tokom dugotrajne, višegodišnje aktivnosti Nenad Čanak je u brojnim prilikama javno pokazao da je spolјni saradnik zločinačnkog i kriminalnog režima Mila Đukanovića. Tokom prethodnih dana on je svojim nastupima i postupcima podstrekivao, pomagao i uzeo učešća u kršenju prava građana Crne Gore na slobodu veroispovesti, slobodnog kretanja i na ličnu bezbednost“, ocenio je Antić u saopštenju.

Antić je ocenio da je Čanak svojim delovanjem dao osnovu i aktivnostima nekoliko stotina demonstranata koji su napadali policiju Crne Gore i pokušavali da „osvoje pravoslavni manastir na Cetinju“.

„Molim mali deo javnosti da ne pokušava da Nenada Čanka brani tvrdeći da je sve to činio u drugoj državi, pošto je poznato da su lјudska prava univerzalna. On je pritom i državlјanin Republike Srbije“, dodao je Antić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Antić: Čanak učestvovao u kršenju verskih prava pravoslavaca u Crnoj Gori”

  1. Trebalo bi ! On ne bira mesto ali svuda radi protiv interesa Srbije i svih naroda i narodnosti koji zive u njoj.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.