Apel akademske zajednice za hitno uvođenje mera za suzbijanje epidemije

Ostavite komentar


  1. Draga akademska zajednico, vi želite da bijete narod. A zašta vas plaćamo? Pronadjite lek!!!! Vakcina ne štiti. A vi naučnici nas ne branite naučnim otkrićima. Prizivate mere. Mere su čin represije dok vi ne radite ništa.

  2. Ma nemoj dajte svima po kuci 600eurica pa cemo sedeti u kuci.Na sta vam to bre lici.Sta mi koji uopste neradimo zbog vase korone,a imamo decu

  3. Čuo sam za „Islamsku zajednicu“ (Ummah)…

    Šta je ova „akademska zajednica“? Vidim da izdaju fatwe, zabranjuju muziku i kafane; imaju i sveštenstvo koje se zove „naučnici“, ali ne znam dal’ su registrovani kao verska zajednica – „Akademska Ummah“?

  4. Upravo je problem u tome sto je osobe poput “Tesla” oglasavaju na sva zvona i sa amaterakom samouverenoacu daju tautoloske iskaze “vakcina ne stiti”…Prazna posuda jace zveci”….Prosto i jednostavno, ogromna vecina strucnjaka smatra da je brza i sveobuhvatna vakcinacija jedini izlaz iz ove agonije.. Tacka.

  5. Kakav ste Vi prototip neznalice! Imate vakcine kao meru prevencije, distupnu ad hoc, koja funkionise, kao i za ostale vrste zaraznih bolesti koje preveniramo vakcinacijom najveceg dela populacije, jer se na taj nacin suzbija kruzenje infektivnog agensa. Imali ste priliku, ne tako davno da vidite epidemiju morbila u Srbiji kao rezultat pada stepena vakcinisanosti decije populacije i njen rezultat. S toga malo edukacije nije na odmet. Pored toga, sramota me je u Vase ime sto pominjete plate naucnika, koje su za gradjane sa najvisim stepenom akademskog obrazovanja, krajnje smesne. Takodje, da se razumete u nauku i naucni pronalazak, bilo bi Vam jasno zasto cudesni lek jos uvek nije „pronadjen“. I da, kako bih predupredila Vasu ili repliku slicnih Vama, a to je kako se tako brzo „otkrila“ vakcina, a ne lek, podvuci cu fakat da su se u razvoju vakcine iskorisistila predjasnja znanja i iskustva sa slicnim korona virusima koji su uzrokovali padnemije. Na pitanje, „pa kako to vakcina, a ne lek“, odgovor je jednostavan i krije se u osnovnoj krilatici preventivne medicine, a to je “ bolje spreciti, nego leciti“.

  6. To su “naučnici”
    Grupa zajednice koja je odusevljena da dobijaju plate a pacijenata minimum

  7. Hoce da budu spasitelj
    A ko naucnici nisu ustali proriv laznog testa jer nije za dijagnostiku
    Nisu protiv pumpanja brojeva
    A svi iz te grupe uzomaju ivermektin i prepisuju svojim prijateljima i poznanicima i znaju kako se u bolnicama guraju ljudi na respiratore i kad ne treba

  8. Podrzavam uvodjenje mera, iako i sama mislim da su zakasnele, jer je vec naneta ogromna steta. No, nije mi jasno zasto je iz udruzenja Ujedinjeni protiv kovida, morala da se izdvoji akademska zajednica da ponovi skoro identican apel i zahtev za uvodjenje mera. Zar u Ujedinjenima protiv kovida nema naucnika? Od naucnika bih ja ocekivala nesto autenticnije, na primer, da ce se pojaviti s nekim predlogom o inovativnim nacinima edukacije na ovu temu, ili da je vec pripremila seriju tekstova ili predavanja zasnovanih na pregledu naucne literature, koja nije dostupna neakademskoj zajednici (a i da jeste, pisana je jezikom nerazumljivim za vecinu onih koji nisu iz struke), sagledavanje celokupne situacije u drustvu sa aspekta razlicitih naucnih disciplina i preporuku zasnovanu na toj analizi, ili nesto slicno. Volela bih da cujem od autora peticije na osnovu kojih podataka su zakljucili da ce donosioci odluka sada poslusati ovaj apel, a do sada su ignorisali predloge i mere sugerisane od strane strucnjaka koje su oni sami imenovali.

  9. Kakav samo profesionalizam i obrazovanje – proglasiste poziv za potpisivanje peticije Apelom akademske zajednice. Kakva propaganda, toga se ni Vucic ne bi setio.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.