Apel Zrenjanincima da se vakcinišu, broj zaraženih raste 1Foto Grad Zrenjanin - Vakcinacija u selima

Gradska vlast u Zrenjaninu pozvala je građane da se vakcinišu i upozorila da se u ovom gradu očekuje dramatično povećanje broja zaraženih virusom korona.

Kako kažu, na teritoriji Vojvodine u proteklih 48 sati broj zaraženih je veći tri puta a u strukturi obolelih dominiraju nevakcinisani svih uzrasta.

“Sprovođenjem propisanih epidemijskih mera možemo pojedinačno učiniti dosta da ublažimo rizik i smanjimo broj novozaraženih. Aktuelni soj virusa ima kratku inkubaciju i deset puta veću infektivnost. Naši zdravstveni radnici imaju više iskustva u borbi protiv kovida ali će biti veliki problem ukoliko se poveća broj zaraženih, a dodatno i ako se zaraze oni koji treba da nas leče”, stoji u apleu danas upućenom Zrenjanincima.

Podaci govore da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Zrenjaninu aplikovano ukupno 127.575 doza vakcina. Od toga, prvom dozom vakcinisano je 49.420 građana, drugu dozu primilo je ukupno 47.806 sugrađanki i sugrađana, dok je trećih doza vakcina dato ukupno 30.349.

Prema jučerašnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, u Gradu Zrenjaninu je 182 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom i od Nove godine beleži se tendencija rasta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari