Apelacioni sud potvrdio - kafileriji u Zrenjaninu zabranjen rad na pet godina 1Kafilerija "Prekon" Foto: M. P.

Presudom Privrednog apelacionog suda zrenjaninskoj kafileriji Prekon zabranjen je rad na pet godina.

Ovim je potvrđena presuda zrenjaninskog Privrednog suda kojom je prvobitno izrečena zabrana okrivljenom pravnom licu DOO “Prekon” da se bavi preradom sporednih proizvoda životinjskog porekla, proizvodnjom proteina životinjskog porekla i topljenjem masti iz sirovine sporednih proizvoda životinjskog porekla u objektu na adresi u Zrenjaninu, ulica Šećeranska bb, u trajanju od pet godina.

Privredni apelacioni sudje delimično je usvojio žalbu Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu u pogledu odluke o kazni izrečenoj kafileriji „Prekon“ i odgovornom licu u tom preduzeću iz Zrenjanina.

Kako je obrazloženo, okrivljeno odgovorno lice S. P (63), osuđeno je na novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara, zbog privrednog prestupa iz Zakona o zaštiti vazduha dok je kafilerija „Prekon“ osuđena na jedinstvenu novčanu kaznu od 5,2 miliona dinara.

Protekle godine u Zrenjaninu su održani maosvni protetsi građana zbog neprijatnih mirisa iz pogona kafilerije, nakon čega je Odeljenje inspekcije radske uprave donelo rešenje o privremenoj zabrani obavljanja proizvodnog procesa u postrojenju fabrike „Prekon“. Preduzeće “Prekon” posluje u sastavu kompanije Matijević, koja ga je privatizovala pre deset godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.