apelacioni sud foto Aleksandar Roknićfoto Aleksandar Roknić

Apelacioni sud u Beogradu u ponedeljak, 5. decembra otvara petodnevno zasedanje na kome će odlučivati o žalbama na drugu presudu Posebnog odeljenja Višeg suda za organizovani kriminal, kojom su četvorica optuženih, kao i prvi put, osuđeni na višegodišnje kazne zatvora za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, prenela je Fondacija „Slavko Ćuruvija“.

Sudsko veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je u decembru prošle godine u ponovljenom postupku proglasilo krivim svu četvoricu optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Bivši funkcioneri i operativci Službe državne bezbednosti kažnjeni su visokim zatvorskim kaznama, Radomir Marković i Milan Radonjić sa po 30 godina, a Miroslav Kurak i Ratko Romić sa po 20 godina.

Sud je tada do pravosnažnosti presude odredio da Milan Radonjić i Ratko Romić ostanu u kućnom zatvoru, dok Radomir Marković već u zatvoru izdržava 40-godišnju kaznu za ubistvo Ivana Stambolića, atentate na Ibarskoj magistrali i u Budvi. Miroslav Kurak je godinama u bekstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari