APV: Igralište u Novom Sadu izgorelo, zastrašivanje opozicije se nastavlja 1Foto: Akcija progresivne Vojvodine

Akcija progresivne Vojvodine saopštila je večeras da predsednik te organizacije Aleksandar Jovanović nije odgovoran za požar na Limanu 3 zbog kojeg je priveden.

Jovanović je priveden u subotu, 30. marta, pod sumnjom da je odgovoran za požar koji se dogodio oko 15 časova na dečjem igralištu na Limanu 3.

Iz APV dodaju da je on bio na tom mestu u to vreme, ali da nije odgovoran za izazivanje požara, te da su nakon privođenja više puta prekršena njegova građanska prava.

„Zadržan je u pritvoru 40 sati, bez zakonskog osnova, oduzet mu je telefon i mogućnost da komunicira s bilo kim. Aleksandar Jovanović je danas pušten na slobodu jer je tužilac procenio da od samog početka nije bilo nikakvog razloga za zadržavanje“, dodaju iz APV.

Podsećaju da je Jovanović priveden upravo u momentu kada je Akcija progresivne Vojvodine iznela podatke o izbornim manipulacijama u Novom Sadu, o nedovoljnom broju lekara i zatvaranju dečjih ambulanti u domovima zdravlja.

„Aleksandar Jovanović je nepravedno optužen za izazivanje požara u nameri da se zastraši. Poručujemo da nismo zastrašeni i da ćemo još odlučnije nastaviti borbu protiv korumpirane vlasti sa Srpskom naprednom strankom na čelu, koja je ogrezla u kriminalu, i saopštiti uskoro nove dokaze o njihovim aferama“, dodaje se.

Poručuju i da bi uplašeni i zabrinuti trebalo da budu roditelji dece koja se igraju na igralištima, jer se pokazalo da „mogu da buknu od najmanje iskrice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari