Prethodni put kada je Arsenal gostovao na Alijanc areni slavio je sa 2:0 ali mu to nije bilo dovoljno da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona jer je na svom terenu poražen sa 3:1. Ukoliko izabranici Arsena Vengera večeras ponove prošlogodišnji podvig to će im biti dovoljno za produžetke.

Pre toga treba da za 90 minuta savladaju Manuela Nojera u dva navrata, što je broj golova koliko je golman Bajerna primio u poslednjih mesec i po dana. Zato je domaćin u Minhenu apsolutni favorit za prolaz u narednu rundu jer uz čvrstu odbranu ima i ubojit napad koji je u poslednja dva meča postigao čak 11 golova.

Pepu Gvardioli u prilog ide i povratak u sastav nekolicine važnih igrača, što su Riberi, Miler i Šaćiri potvrdili za vikend protiv Volfsburga (6:1). Španac će sigurno i večeras pokušati da nametne svoju igru kratkih pasova i tako troši vreme i vreba novi gol, a kako će Arsenal morati da napadne to će otvoriti potencijalne kontre iz kojih je Bajern nemilosrdan.

– Ukoliko Arsenalu dozvolimo da ima loptu u svom posedu bićemo u velikom problemu. Zato moramo kontrolisati igru ceo meč jer samo tako možemo obezbediti pobedu – kratko je prokomentarisao Gvardiola večerašnja potencijalna dešavanja na terenu.

Optimističan je i iskusni strateg gostiju Arsen Venger, ohrabren ubedljivom pobedom za vikend nad Evertonom u FA kupu (4:1). „Tobdžije“ u Minhenu neće moći da računaju na prvog golmana Ščesnog koji je isključen u Minhenu zbog skrivljenog penala. U sastavu neće biti ni nedavno povređeni Vilšir. U Vengerovom desetkovanom timu neće biti ni Remsi, Kalstrom i Koščelni, kao ni dugo odsutni Volkot i Diabi.

– Statistika je na strani Bajerna ali ćemo se do poslednjeg trenutka boriti za naše šanse. Pobedom za vikend smo podigli samopouzdanje i verujemo da možemo iznenaditi favorizovanog domaćina – naglasio je Venger pred put u Minhen.

U drugom susretu večeri Atletiko će u Madridu braniti minimalan trijumf iz Milana sa željom da se nađe u četvrtfinalu prvi put još od 1997. Sastav Dijega Simeonea će igrati na trenutno bolju formu, dok će najveći adut „rosonera“ u prestonici Španije biti veliko iskustvo igranja ovakvih mečeva. „Jorgandžije“ su za vikend na gostovanju savladale Seltu, uz dva gola Davida Vilje koji je uz Kostu najefikasniji u svom timu ove sezone, a ima i veliko iskustvo nastupa u Ligi šampiona stečeno u dresu Barselone. Na njihovoj strani je i činjenica da su slavili u sva tri ovosezonska meča kod kuće u Ligi šampiona, uz samo jedan primljen gol i postignuta najmanje dva pogotka u svakom od ta tri susreta.

– Viljino iskustvo i požrtvovanost su nam od velike pomoći. On živi za gol i to odlično radi. Ukoliko ponovi svoje dobre partije nećemo morati da strahujemo – naglasio je Simeone.

S druge strane, Klarens Sedorf je sa Milanom vezao dva neuspeha u Seriji A, doduše protiv nezaustavljivog Juventusa i uvek nezgodnog Udinezea. Problem za Holanđanina mogu biti i slabija rešenja na nekim pozicijama. Montolivo neće igrati zbog suspenzije, El Šaravi i Silvestre su povređeni, a pitanje je i u kakvoj formi je Mario Baloteli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari