Arsenijević ostaje rektor

Savet Univerziteta u Kragujevcu danas odbacio preporuku Agencije za borbu protiv korupcije

Ostavite komentar


  1. Да, Арсенијевић остаје ректор до следеће недеље!

  2. Činjenice su jasne i nedvosmislne. Na konkurs za doktorske studije ne može se prijaviti niti biti rangiran kandidat koji nije završio osnovne studije, odnosno koji ima dva nepoložena ispita (probajte da se prijavite na fakultet bez diplome srednje skole pa cete videti kako cete proci). Rektor je potpisivao ugovore sa zetom i ušao u konflikt interesa, drugi po redu, prvi je bio kada je zaposlio svoja dva bratanca na Medicinski fakultet u Kragujevcu. To su nesporne činjenice prema kojima se treba ravnati. Sa druge strane imamo uređene EU države, kakva je recimo Nemačka gde kandidat koji je doktorirao na jednom Univerzitetu ne može se zaosliti na tom istom Univerzitetu, a u Srbiji neprebrojni članovi porodice Arsenijević i porodice njegove kume rada na Univerzitetu, a počeli su da rade za vreme njegovog mandata. Neko će reći nije ih lično zaposlio, ali niko ne može poreći da je na delu trgovina uticajem i zloupotreba položaja koja time rezultira. Mediji su prenosili i audio stenograme sa izjavama koje jedan rektor ni pod razno ne može sebi dopustii i koji ukazuju na brojne zloupotrebe. Postoje odluke Agencije za borbu protiv korupcije, Nalaz Inspekcije Ministarstva, Preporuka Transparentnosst Srbija, stavovi presednika odbora SANU za visoko obrazovanje…. Naravno autonomije se ne sme krsiti, ali autonomija ne sme biti pokriće za privatizaciju Univerziteta. Pitanje je da li nama odgovraju EU pravila, moral i norme ili vise volimo spahiluke i Balkanska pravila.

    1. Baš rečito i argumentovano. A za šta mu dragi, mladi kolega dajete podršku? Da li podržavate nepotizam, zloupotrebu položaja, trgovinu uticajem, nesavestan rad, favorizovanje rodbine i povezanih lica, ostvarivanje enormne materijalne dobiti za sebe i članove svoje porodice, omogućavanje pogodnosti pri upisu i zapošljavanju sinu, nevenčanoj supruzi, njenom sinu, sinovcima, kumčićima i sl.. Ili podržavate prostakluk, mobing, primitivizan, seksizam, mizoginiju, i nevaspitanje najgore moguće vrste?

      1. Komentari nakon vesti ne trebaju biti rečiti. Forma i suština nisu isto. Ne znam da li sam vaš mladi kolega, sumnjam, ja sam apsolvent na medicinskom fakultetu. Znam svoje mesto. Međutim znam i šta je sve Arsenijević uradio za moj fakultet. Znam isto da za njegovog sina niko nije znao čiji je jer se on nije ponašao kao sin rektora, tada dekana niti su ga profesori mazili. Isto znam da nije lopov, nije nesavestan i nije bogat. Bogat čovek ne vozi ladu nivu. Ne znam ko mu je nevenčana supruga jer meni na faksu to nije bilo važno. A ni drugim studentima. I za rodbinu tu ne znam. I konačno što se tiče snimaka tih koje pominjete. Neki snimci su mi sumnjivi. Međutim za neke mislim da je on na njima. Sve što se može njemu zameriti na osnovu vešto isečenih snimaka je da psuje i da tera ljude da rade svoj posao. I još nešto moram reći, biće mi izuzetna čast da rektora jednog dana lično upoznam. Svi moji profesori na mom fakultetu su izuzetni ljudi. I podržavaju ovog čoveka. A i mi studenti znamo to.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.