ASNS osudila napade direktora RGZ-a Borka Draškovića na predsednike tri sindikata u toj instituciji 1Foto: Radnik.rs

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) danas je osudila, kako je navela „neosnovane napade direktora Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borka Draškovića na predsednike tri sindikata u RGZ-u, medju kojima i glavnog poverenika ASNS, da su učestvovali u hakerskom napadu na RGZ“.

„ASNS će protiv Borka Draškovića podneti krivičnu prijavu zbog lažnih i neosnovanih optužbi i od nadležnih državnih organa Javnog tužilaštva i Bezbednosno-informativne agencije zatražiti da se ispita da li je tokom hakerskih napada došlo do eventualnih vlasničkih promena na zemljištu, odnosno da li je dolazilo do eventualnog skidanja hipoteka i ostalih tereta upisanih na određenim parcelama“, navodi se u saopštenju..

ASNS će tražiti i da se ispita da li su na pojedinim katarskim parcelama vršena knjiženja na fizička lica, pogotovo na onim parcelama na kojima je planirana izgradnja objekata od javnog interesa, kao što su putevi, železnica i slično.

„Smatramo da direktor RGZ-a Borko Drašković šikaniranjem i otvorenim progonom predstavnika tri sindikata pokušava da sakrije svoju nestručnost, a možda i pojedine nepravilnosti u radu. Takodje, ukazujemo da sukob izmedju direktora RGZ-a i sindikata RGZ traje više godina i da su takav odnos prouzrokovala upozorenja sindikata na nestručan i bahat rad rukovodstva“, naveli su iz ASNS-a.

ASNS je ocenio da država treba da se pozabavi radom direktora RGZ-a i ispita odgovornost za poslednja dešavanja u toj instituciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari