U autobusu koji je udario u tunel u Crnoj Gori bili studenti medicine 1Foto: Pixabay/fsHH

U autobusu koji je jutros udario u zid tunela na putu Podgorica-Kolašin bili su studenti medicine koji su krenuli na Medicinijadu u Budvu, a ne učenici koji su na ekskurziji, kako su prvobitno javili crnogorski mediji, potvrđeno je Danasu u Ministarstvu prosvete.

„Dva studenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici,  koji su zajedno sa svojim kolegama, autobusom, krenuli na Medicinijadu u Budvu, u Crnoj Gori,  lakše su povređeni i zadobili su posekotine, u saobraćajnoj nezgodi, jutros oko 9i 30 časova u tunelu  kod mesta Crkvine, na putu Kolašin – Podgorica. Takođe, i vozač autobusa zadobio je lakše povrede u vidu posekotina“, kažu u Ministarstvu prosvete.

Ostali studenti u autobusu nisu povređeni i u dobrom su stanju.

I vozač i svi studenti su nastavili put i bezbedno stigli u Budvu.

Studenti su krenuli na Medicinijadu, koja se održava u Budvi. Medicinijada je sportsko-edukativno takmičenje u kojem učestvuju studenti sa medicinskih fakulteta u regionu.

Crnogorski mediji prethodno su javili, pozivajući se na podatke Uprave policije, da se nezgoda dogodila u tunelu 34 kada je autobus, čačanskih registracija najvjerovatnije zakačio u zidove tunela.

“Vijestima” je rečeno da su lekarske ekipe Hitne pomoći iz Kolašina stigle na mesto nesreće, a da su prema prvim pregledima putnici prošli sa lakšim povredama.

Saobraćaj u oba pravca je zbog policijskog uviđaja pola sata bio u prekidu, nakon čega su policijske patrole odlučile da naizmjenično propuštaju vozače automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari