Automobil za Dom zdravlja 1FOTO: Miša Nikolić

Domu zdravlja „Svilajnac“ danas je uručen automobil „fijat punto“, koji je poklon opštine Svilajnac za unapređenje usluga i zdravstvene zaštite, a čija je vrednost oko 1,172,000 dinara.

Automobil je uručio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je ovom prilikom istakao da opština Svilajnac ne samo da podržava nego i finansira Dom zdravlja.

– Svake godine oko 30 miliona dinara iznose subvencije ovoj ustanovi kako bi ona mogla da radi i funkcioniše. To znači i da se oko 30 radnika Doma zdravlja finansira iz opštinskog budžeta. Osim toga, svi zdravstveni objekti na teritoriji opštine Svilajnac su kompletno rekonstruisani, Dom zdravlja Svilajnac i ambulante u selima Sedlare, Kušiljevo i Vojska. Ove rekonstrukcije rađene su u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, koja je uložila oko 240 miliona dinara, dok je opština Svilajnac u rekonstrukciju i opremanje ovih objekata uložila oko 40 miliona dinara i to su bili kapitalni projekti. Opština Svilajnac poklonila je pre dve godine i jedno sanitetsko vozilo Domu zdravlja, a u planu je da naredne godine doniramo još jedno sanitetsko vozilo, kako bismo nivo zdravstvenih usluga i zaštite podigli na najviši nivo, izjavio je Milanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari