Autori filma i serije "Nečista krv" dobitnici Godišnjeg priznanja portala Slobodna reč 1Foto: Slobodna reč

Autorski tim produkcijske kuće „This and That“, čiji su osnivači producentkinja Snežana van Hauvelingen i reditelj Goran Stanković, ovogodišnji je dobitnik Godišnjeg priznanja portala Slobodna reč, zbog izuzetnog profesionalnog doprinosa i ličnog zalaganja tokom rada na najnovijoj ekranizaciji dela Borisava Stankovića, filmu Milutina Petrovića „Nečista krv – Greh predaka“ i istoimenoj seriji koja je emitovana na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Projekat „Nečista krv“ je Vranje i večnog ambasadora grada Boru Stankovića vratio na kulturnu mapu zemlje, regiona i sveta, i umnogome doprineo promociji kulturno-istorijskog nasleđa ovog kraja.

„Godišnje priznanje portala Slobodna reč ustanovljeno je na prvu godišnjicu osnivanja, 26. aprila prošle godine, kada je ono pripalo jednom od heroja borbe protiv koronavirusa, poznatom vranjskom epidemiologu Slađanu Stankoviću“, saopštili su sa ovog portala.

Portal Slobodna reč osnovan je 26. aprila 2020. godine.

„Redakcija se zalaže za doslednost, objektivnost i proverenost informacija u izveštavanju građana o svemu što je od značaja za njihovo učešće u društvenom životu i o temama koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji“, rekli su iz Slobodne reči.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari