Javna ustanova "Narodni muzej" u Vranju dobitnik Godišnjeg priznanja portala Slobodna reč 1Narodni muzej u Vranju, foto: Dušan Pešić

Javna ustanova „Narodni muzej“ u Vranju dobitnik je Godišnjeg priznanja portala Slobodna reč, ustanovljeno na prvu godišnjicu rada ove redakcije.

Kako navode iz redakcije Slobodna reč, „ova ustanova i društveno odgovorni pojedinci među zaposlenima su kreativnim, originalnim i stručnim predstavljanjem kulturno-istorijskog nasleđa, rad Narodnog muzeja učinili transparentnijim i privlačnijim, a javnosti su, kako vranjskoj, tako i u celom regionu, otkrili mnogo širi spektar bogate baštine od uobičajenih dosadašnjih promocija Grada Vranja i Pčinjskog okruga“.

„Time, između ostalog, aktivno podsećaju građanke i građane Vranja da su odavno deo Evrope i sveta. Zbog energije zaposlenih i rukovodstva, predstavljaju pozitivan primer koji bi javne ustanove i preduzeća zemlje čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji, trebalo da slede“, poručuju iz redakcije.

Kako navode, Narodni muzej, u poslednjih godinu dana, postao atraktivnija lokacija za turiste, „čemu su doprineli i novi vizuelni identitet i pomenuti sadržaj koji zaposleni aktivno dele sa pratiocima na društvenim mrežama, što ovu ustanovu, na nek inačin, stavlja u poziciju svoje vrsne infrastrukture za neformalno obrazovanje, naročito mladih“.

„Zaposleni i rukovodstvo Narodnog muzeja u Vranju dali su izuzetan profesionalni doprinos i lično zalaganje na otvaranju nove, stalne etnološke postavke u zgradi Selamluka, uz aktivnu pripremu stalne postavke u zgradi Haremluka, dok su, istovremeno, kao čuvari i zaštitnici pokretnih kulturnih dobara neprocenjive vrednosti, na pravi način branioci i zaštitnici lokalnog i nacionalnog identiteta i istorije“, obrazlaže portal Slobodna reč svoju odluku o dobitniku priznanja za tekuću godinu.

O vremenu i mestu uručivanja priznanja javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Podsećanja radi, Godišnje priznanje portala Slobodna reč je na prvu godišnjicu portala pripalo jednom od heroja borbe protiv korona virusa, poznatom vranjskom epidemiologu Slađanu Stankoviću.

Naredne, 2022. godine, zbog projekta „Nečista krv“, priznanje je dodeljeno Autorskom timu produkcijske kuće „This and That“, čiji su osnivači producentkinja Snežana van Hauvelingen i reditelj Goran Stanković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari