Azdejković: Sramota za premijerku Anu Brnabić

Ministarstvo zdravlja diskriminiše LGBT osobe ne dozvoljavajući im da budu davaoci reproduktivnih ćelija i embriona, ističe Gej lezbejski info centar

Ostavite komentar


  1. LGBT osobe su naši sugradjani, kolege, rodjaci ili prijatelji. Pogrešno je medjutim, insistirati na društvenom paralelizmu LGBT populacije u svim aspektima života. Homoseksualizam ima više aspekata, uključujući socijalni, biološki, psihološki, kulturološki i svakako, seksualni. Kada je reč o reproduktivnim i naslednim stvarima u ovom kontekstu, potreban je razumljiv oprez. U osnovi razvoja društva kao socijalne i biološke zajednice je reprodukcija dakle, biološko obnavljanje. A ovo se još uvek odvija na najpouzdaniji, „klasičan” način podmladjivanja društva. Ne treba nam još jedna vrsta militantnog ponašanja.

    1. Kada bi svi ovako lepo i razumno pisali komentare kao gospodin Simovic, eh.

      1. Da zabranimo.onda .lecenje steriliteta i.vestacku oplodnju, i pustimo da priroda odradi, pa sta bude? A ko.je po vama bolji roditelj neprirodan gej par sa pozitivnim.stavom i.osecanjima prema detetu, ili prirodna pijandura koja mlati zenu?

        1. Вештачка оплодња се примењује само ако до оплодње не може доћи природним путем. ‘ЛГБТ’ особе у највећем броју случајева не задовољавају тај предуслов.

        2. Mislite da „gejeva“(radije koristim Srpski termin al nećete objaviti),nema pijandura,narkomana i sl??!!Ovako ispada da smo maltene svi mi koji smo na prirodan način dobili potomstvo,sirovine,pšrimitivci,nasilnici i sl!!Koja zamena teza!!

    2. alo, covece, ti spavas vec stotinak godina, ovo nije hitlerova nemacka gde bi tvoj monolog bio ok! ja jesam proizvodnja lebeborn generacije ali uvazavam i prihvatam primer recimo stivena hokinsa../Stephen Hawking (IQ-160)/

    3. Zasto sada devijanti hoce da se reprodukuju a izabrali su suprotno.
      Dakle neka zive sa svojim izborima, srbija zivi sa onim sto je izabrala jos od posle kralja sa komunizmom, socijalizmom, avavizmom,. pa mogu i oni bez reprodukcije.
      Hir i poremecenost ne treba da se siri.

      1. Dakle ti si za to da „devijanti“ sakriju svoju seksualnost, sklapaju hetero brakove i tako imaju decu? Da li to znači da bi ti bilo u redu da ti žena prizba da je lezbejka, ali se udala za tebe samo da bi mogla zakonski imati decu? Pitam ozbiljno, zanima me odgovor. Ja to lično ne bih voleo, radije bih da je bila otvoreno lezbejka ceo život, te bez prevare postala majka. Ali opet, ima bas raznih.

      2. Tebi ozbiljno nije dobro ali moram da pitam – s kojim pravom ti ikoga nazivaš devijantnim? Kako te nije sramota?

        1. Ma nek rade šta hoće,al oni od toga što trpaju jedni drugima napraviše filozofski pravac!!I da budemo iskreni ogroman deo populacije misli i dalje da je do psihički poremećaj i devijacija!!

          1. Da budemo iskreni, verovatno da većina Albanaca misli da su svi Srbi genocidna đubrad i da ne treba da imaju ikakva prava na Kosovu. Da li to mišljenje većine isto treba prihvatiti?

    4. Mora se prihvatiti realnost a to je da je precednik/ca vlade uradila nesto u privatnom zivotu sto njeni podanici nemaju pravo da rade trenutno u zemlji srbiji. Dakle ili dajte svakom (zainteresovanom) to isto pravvo ili doticnu-og vladara/ku smeniti momentalno.

      1. Sa stavom koji Vi, @Joker, iznosite vise puta sam i ja izlazio. I ovde. U Danasu. Medjutim, nikada nije objavljeno.

        A cinjenica je da Ana Brnabic NISTA ne cini za LGBT populaciju kojoj i sama pripada. Na poziciji je i, samim tim, u prilici da MNOGO ucini da se Srbija HUMANIZUJE i kad je ovaj aspekt srpskog (srbijanskog) drustva u pitanju – prihvatanje stvarnosti da je LGBT populacija prisutna i PRIRODNA. No, gdja Brnabic krsi Zakon (iz teksta koji nam je povod za komentarisanje vidimo da Srbija nema Zakon koji garantuje SVA PRAVA ovoj populaciji. Sta vise, zabranjuje im sve sto je PRIRODNO coveku – LGBT populaciji.) i postaje roditelj na nacin koji je zabranjen drugima.

        Zivim u zemlji gde je LGBT populacija PRIHVACENA kompletno: mogu da osnivaju porodice, da imaju decu (usvajanjem ili surogat roditelji itd) i, tvrdim da se niko ni u cemu ne oseca povredjenim – ni oni „normalni“ ni oni koje u Srbiji, eto, smatraju devijantnim.

  2. čekate na odgovor ministarstva zdravlja? Načekaćete se. Inače je manir i drugih organa vlasti da pitanja ignorišu. Puni su ih mediji kada oni nešto imaju da kažu (propaganda), ali da odgovaraju javnosti (životni problemi) – najradije ne!

  3. „To podrazumeva da će potencijalni davaoci i davateljke biti ispitivani da li su imali homoseksualne odnose u prethodnih pet godina, što možemo smatrati indirektnim pozivanjem da javno iznesu svoju seksualnu orijentaciju, čime se krši član 21 Zakona o zabrani diskriminacije koji kaže da je seksualna orijentacija privatna stvar i da niko ne može biti pozvan da se javno izjasni o svojoj seksualnoj orijentaciji – ukazuje Azdejković.“

    Ako sam dobro razumeo, kada se osoba pita da se izjasni da li je homoseksualna po orijentaciji, jer to podrazumeva odredjene medicinski opravdane razloge, onda je to krsenje zakona, a kada se od strane homosekusalnih osoba oorganizuje parada i izkazuje orijentacija onda nije krsenje zakona. To znaci da ce neko iskazati seksualnu orijentaciju samo dobrovoljno, sto je sa medicinskog stanovista u odredjenim slucajevima suprotno principima medicinske prakse. U konkretnom slucaju, ti podaci su neophodni iz vrlo opravdanih razloga, a opiranje tome je politikanstvo, usmeravanje paznje javnosti i publiciteta na gey populaciju …sto je vec u domenu sire politicke konotacije i trenutnih evropskih i svetskih trendova…

    1. A koji su to „opravdani razlozi“ da doktori ispituju o seksualnosti pri ne-seksološkim pregledima i intervencijama? Pitam kao zdravstveni radnik. Recimo, tvoja kćerka hoće oplodnju mojom spermom, zašto bi doktor morao da zna šta sam ja radio poslednjih 5 godina. Ako je do polno prenosivih bolesti, heteroseksualci nisu imuni na njih, znaš?

  4. Azdejkoviću, probaj još jače da podržavaš Vučića, možda se stvari poprave.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.